Starka tillsammans – glädje för alla

Nya möjligheter för Oskarshamns AIK. Glamour och prisutdelning på Oskarsgalan. Större artister till Latitud 57. Och till och med ett eget stadslopp! Som kund hos Länsförsäkringar Kalmar län bidrar du bokstavligt talat till ett bättre samhälle och ett attraktivare Oskarshamn.

LF 2 Kristin

Marknadsområdeschefen Kristin Ekermark Tällström.

Glöm bonusar till chefer.
I stället går pengarna tillbaka till samhället i form av sponsring, arrangemang och återbäring. Det är det som är fördelen med Länsförsäkringar Kalmar län. Det är ju, helt och hållet, kundägt.
– Vi vill att kunderna ska känna stolthet över att ha exempelvis sin boendeförsäkring eller sitt pensionssparande hos oss. Vårt mål är att Oskarshamn ska blomstra, vara en trevlig stad att bo i och flytta till. Därför sponsrar vi bland annat ett 30-tal föreningar, både inom idrott och kultur, och även flertalet folkliga evenemang, berättar marknadsområdeschefen Kristin Ekermark Tällström.
För faktum är ju att många av kunderna och deras barn är med i någon slags förening. Länsförsäkringar arbetar efter principen en schysst idrott, vilket innebär att alla ska få vara med. Mobbning, utanförskap och diskriminering ska motverkas, likaså alla former av droger och dopningspreparat. En god laganda och stämning ska råda på träningar och matcher, även hos alla föräldrar.
– Vi har i många år haft ett samarbete med Oskarshamns AIK, men nu byter vi inriktning till att specifikt sponsra deras nya projekt Kraftöverföringen. Ett projekt där ensamkommande flyktingbarn regelbundet får spela fotboll tillsammans. Något vi på LF gärna vill bidra till!
Hållbarhetstänket innebär dock inte bara insatser för samhället i sig. Det handlar också om att ta ekonomiska beslut om moraliskt riktiga och ansvarsfulla investeringar och placeringar, samt göra insatser för miljön.
– Vi har till exempel en musselodling utanför norra Öland. Musslorna filtrerar vattnet och bidrar till ett friskare Kalmarsund, säger Maria Mårtensson, som i april blev anställd som hållbarhetsstrateg – en helt ny tjänst på Länsförsäkringar Kalmar län.
– Vårt miljömässiga, ekonomiska och sociala ansvarstagande är otroligt viktigt för Länsförsäkringar. Det är till och med en del av verksamhetens grundvärderingar, berättar hon.
Det sociala ansvarstagandet yttrade sig markant förra året under företagets 175-årsfirande. Då lyckades man samla in 600 000 kronor till Friends arbete mot mobbning i länet. En insamling som fortsätter även i år genom arrangemanget Oskarshamns stadslopp den 7 juli.
– Alla andra städer har ju stadslopp, så varför inte Oskarshamn? Det är andra gången vi anordnar det och vår förhoppning är att det ska bli en riktig folkfest, med dubbelt så många löpare än tidigare, säger Elin Fredriksson på Länsförsäkringar Kalmar län.
I år går överskottet från löparavgifterna till att motverka mobbning på Valhallaskolan i Oskarshamn.
– Som kund bidrar man alltså till en tryggare skolmiljö, fortsätter hon.
Loppet blir en perfekt uppstart till musikfestivalen Latitud 57, som Länsförsäkringar är huvudsponsor till även i år.
– Vi kör en favorit i repris. Latitud är ett så viktigt evenemang för oskarshamnarna och också en helg för alla hemvändare. Självklart ska vi vara med och bidra till årets största musikfest, säger Kristin Ekermark Tällström.
Ett liknande tänk gäller på Oskarsgalan, där Länsförsäkringar är guldsponsor. Att stötta Attraktiva Oskarshamns arbete för utveckling av kommunen är såklart viktigt ur många aspekter. Länsförsäkringar verkar endast i länet och därför helt beroende av att människor trivs och vill bo kvar i Oskarshamn.
– På galan delar vi också ut priset Årets företagare tillsammans med Företagarna. Ett sätt för oss att visa vår uppskattning mot driftiga företagare på orten.
Förutom alla samhällsgärningar som kunden kan känna sig stolt över, är det i höst dags för den traditionella återbäringen. Förra året delades överskottet 62 miljoner kronor ut till kunderna i länet, direkt på kontot. Återbäringen upprepas även i år.
– Våra ägare, alltså kunderna, ska förstås ta del av när det går bra, säger Kristin Ekermark Tällström och ler.

Frågan: Vad betyder LF för er verksamhet?

Sofie Gunnarsson, Attraktiva Oskarshamn:
– Att som företagare engagera sig i platsen där man bor eller är verksam i, är nyckeln för vår verksamhet på Attraktiva Oskarshamn. I till exempel Oskarsgalan, där vi genom att hylla hjältar och förebilder inspirerar andra att göra bra saker för Oskarshamn, är vår huvudpartner Länsförsäkringar Kalmar län en stor del i det jobbet.

Christian Åberg, Latitud 57:

– Det betyder mycket. LF är en av huvudsponsorna för Latitud 57 i år, precis som förra året. Deras stöd gjorde att vi vågade ta steget att utöka artistbudgeten och boka både Tomas Ledin och Carola. Även i år bidrar LF till att vi kan ha ett tungt startfält med världsartisten Europe och de mer folkliga artisterna Måns Zelmerlöw och Niklas Strömstedt.

Göran Svenson, SOK Viljan Oskarshamn:
– Vi är med och arrangerar Oskarshamns stadslopp med dem. Ett väldigt bra initiativ från deras sida. Många vill ut och röra på sig, och då är det perfekt med ett lopp! Att det dessutom är för välgörenhet, mot mobbning på Valhallaskolan, är perfekt. Kombinerar nytta med nöje.

Johan Voxö, Oskarshamns AIK:
– Väldigt mycket. LF tar stort ansvar för föreningslivet. Det bästa är att de har en tydlig målbild vart pengarna ska gå. I vårt fall ville de stötta vårt projekt Kraftöverföringen för ensamkommande flyktingbarn samt vår satsning för de äldsta pojkarna. Utan LF hade det varit svårt att genomföra satsningarna i den omfattning vi gör.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.