Blomstrande planer

Döderhults församling visar framfötterna och satsar i Påskallavik. Förutom en rejäl uppfräschning av Kyrkans hus, blir det många spännande aktiviteter här till hösten. Bland annat kransbindning!

– Det finns stor potential i Påskallavik. Det är en bygd med många människor och dessutom ökad inflyttning. Vi kan nå fler, säger Linda Tiri, som är nyanställd i församlingen sedan 1 juni och även nyinflyttad till Påskallavik.

Kransbindning är en av alla aktiviteter som Döderhults församling satsar på till hösten. Nya ansvariga på plats är Helena Karlsson och Linda Tiri.

Kransbindning är en av alla aktiviteter som Döderhults församling satsar på till hösten. Nya ansvariga på plats är Helena Karlsson och Linda Tiri.

Det är hon och Helena Karlsson, en person som haft hand om barnverksamheten de senaste sex åren, som blir ansvariga på plats. Även det en del av satsningen i Påskallavik.
– Jag har fått en förändrad tjänst som gör att jag kommer vara mer här än förut, bland annat som församlingsvärdinna. Antalet barn i våra verksamheter har också ökat så det känns som en satsning rätt i tiden, säger hon.
Runt 70 barn var aktiva i Kyrkans hus genom juniorerna, miniorerna och kyrkis förra terminen. Grupper som fortsätter även i höst.
– Drömmen är att starta en barnkör. Men vi tar små steg i taget och ser vad som efterfrågas. Det finns möjlighet att göra mer nu än förut!
Det blir också en hel del andra nya aktiviteter till hösten riktade till alla åldrar, exempelvis Prova på-kvällar. Kransbindning inför advent är en sådan, förhoppningsvis även betonggjutning.
– Vi ska också ha något vi kallar för Kör för alla. Två måndagar i rad får den som vill, testa att sjunga i kör. Sedan uppträder vi på en musikgudstjänst, säger Linda Tiri.
En annan aktivitet är 10-kaffe på onsdagsförmiddagar för alla daglediga och musikcafé på torsdagskvällar för alla kyrkgrupper, vid utvalda tillfällen.
– Ibland kan det vara svårt att locka människor till kyrkan, men genom att vi fräschar upp lokalerna och tar ett helhetsgrepp över verksamheten här, hoppas vi att Kyrkans hus blir en självklar träffpunkt i samhället och att fler kommer på gudstjänsterna.

Text & foto: Kristin Ekstrand

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.