Nöjesdrottningen som är värsta partyprinsessan

Hon är Oskarshamns okrönta nöjesdrottning. Och samtidigt en riktig partyprinsessa. I drygt 25 år har hon oavbrutet jobbat för att det ska vara roligt att bo i Oskarshamn. Möt Gunnilla Jarvisson Nilsson, kvinnan det alltid svänger om.

Allt började med en artikel i Dagens Industri, signerad Robert Aschberg.
”Oskarshamn är Sveriges tråkigaste stad”.gunilla-2
Något som oskarshamnaren Gunnilla Jarvisson inte kunde acceptera. Det dröjde inte länge förrän hon var med och startade Hamnfesti­valen, räkkryssningarna med Solkust och många andra festliga evenemang. Numera sköter hon allt det adminstra­tiva bakom Latitud 57.
Gunnilla Jarvisson är en person som vet vad hon vill. Istället för att klaga på att det aldrig händer något, tar hon saken i egna händer.
– När Aschberg gjorde sitt tråkiga uttalande i början av 90­-talet, hade jag och min man Björn mataffären Jätten (nuvarande ICA Maxi, fast beläget på Köpmangatan). Vi kände båda två att något måste göras – Oskarshamn kan inte upplevas som Sveriges tråkigaste stad, säger Gunnilla Jarvisson.
Det blev också en het diskussion i den lokala köp­mannaföreningen, där både Gunnilla Jarvisson och Björn Nilsson var medlemmar.
– Kommer ihåg det så väl. Vi satt och åt lunch på Chaplin (nuvarande res­taurang Abbes) med några andra köpmän och företagare. En arrangör av en båtregatta skulle ha ett stopp i Oskarshamn under fyra dagar i slutet av juli 1991 och då tänkte vi: Varför inte göra något i samband med detta?
Vips var Hamnfestivalen född!
Två år senare var Gunnilla Jarvisson med och skapade nästa succé: de otro­ligt populära räkkryssningarna med båten Solkust.gunilla-3
– Hade räkfrossa på Hamnfestivalen och det blev 250 kilo räkor över. 250 kilo! Det är en hel del. Björn och jag kom då på idén tillsammans med Roger och Erika Löfqvist: vi hyr Sol­ kust med skeppare Herbert Palmquist och arrangerar räkkryssning. Det blev så omtyckt att det fortsatt år efter år, nu med Herberts son Tomas Palmquist vid rodret, berättar hon.
Men det är inte det enda som Gunnilla Jarvisson ordnat med i sina dagar. Hon har varit, och är fortfarande, med som festfixare. Ända sedan 1993 har hon varit med och arrangerat julfest på Parken i Oskarshamn. Ett 20­-tal klass­ fester och ett 10-­tal vårfester har det också blivit. Men den absolut största festen var utan tvekan när OKG fyllde 25 år
– 1 500 gäster skulle ha grillat och allt därtill. Alla skulle dessutom ha en korg med diverse grilltillbehör. Vi job­bade nästan oavbrutet i en veckas tid och var till och med tvungna att hyra ett Arla­släp där all mat kunde förva­ras, minns Gunnilla Jarvisson och ler.gunilla-7
Men det som kanske ligger henne varmast om hjärtat är alla danskurser på Parken hon och Björn Nilsson höll i under 1980-­ och 90-­talet. Närmare bestämt kultisdans. Det var också så paret träffades.
– Det var den 26 oktober 1980. Björn var danslärare på Forum. Det slog gnistor direkt. Han var så trevlig och charmig. Och duktig på att dansa!
Numera arbetar Gunnilla Jarvisson på kommunikationsbyrån KrePart, som bland annat gör Stadsmagasinet och programtidningen till den stora musikfesten Latitud 57. Ekonomichefen administrerar eventbolaget som håller i Latitud 57. Och är därmed del i att konceptet fungerar.
– Naturligtvis är det omöjligt att sköta Latitud 57 på ideell basis. Att det fungerar beror på en förstående arbets­givare. KrePart har under alla år stöt­tat Brädholmen och Latitud genom att bland annat producera eventtidningen och reklamfilmerna på LED­skärmarna på själva arrangemanget. Jag är en del av sponsorpaketet, skrattar hon.
Med andra ord fortsätter Gunnilla Jarvisson att göra Oskarshamn roligare
– Visst har jag lite planer på ytter­ligare nöjessatsningar, säger partyprin­sessan som inte längre är en okrönt nöjesdrottning.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Gunnilla Jarvisson

Ålder: 62 år
Bor: I Oskarshamn
Jobbar som: Ekonomichef på KrePart
Gör på fritiden: Tränar och umgås med barn och barnbarn

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.