Rena semestern att byta fönster på villan

Fönsterbytet på villan kan för många upplevas som ett oöverstigligt problem. Inget kan vara mer fel. Numera är det rena semestern att byta fönster. Hemligheten: XL-Byggs koncept ”Monterat & Klart”.

Rena rama semestern att byta fönster? Monterat & Klart är ett koncept som är smidigt och ger kunden stor trygghet menar Andreas Magnusson vid XL-Bygg i Oskarshamn.

Tummen mitt i handen, akut tidsbrist, avsaknad av lust? Eller kanske bara så enkelt att du vill att fackmän ska utföra renoveringen av villan med noggrant utvalda produkter, allt med stöd från XL-Byggs materialspecialister. Monterat & Klart är till glädje för det stora flertalet.
Konceptet är både lika smidigt som genialt. Du får en kontakt som lotsar dig genom hela projektet utan att du behöver känna oro för att vissa detaljer inte finns hemma eller att hantverkare inte dyker upp som avtalat.
– Monterat & Klart innehåller många mervärden för den enskilde kunden, säger Andreas Magnusson vid XL-Bygg i Oskarshamn.
I erbjudandet ryms dörrar, golv, tak, garderober och garageportar. Men det är fönster som är storsäljaren. Bara under några intensiva vårmånader ser XL-Bygg till att närmare 700 nya fönster, lejonparten från Elitfönster, appliceras på villor runt om i regionen.
Numera är det alltså smidigt att byta fönster. Vid den första kontakten med XL fungerar företagets specialister som bollplank, hjälper kunden att hitta rätt.
– Det är en del beslut som ska tas. Fast eller öppningsbar karm? Inåt eller utgående? Trä eller aluminumbeklätt? 2- eller 3-glas? Och så naturligtvis vilken färg ska de nya fönstren ha? När valen är gjorda presenterar vi en helhetslösning för kunden.
Det är den jobbiga biten för den som suktar efter nya fönster.
– Vi mäter fönster och presenterar en offert för kunden som är komplett, alltså Monterat & Klart. Allt är tydligt specificerat. Materialkostnader för sig. Och arbetskostnader för sig. Naturligtvis presenteras också tydligt vad ROT-avdraget innebär för totalpriset.
Nästa steg är att en tidsplan upprättas. På avtalad tid kommer sedan XL- Byggs godkända montörer hem till kunden och monterar fönster samt andra detaljer som ingår i uppgörelsen.
– Naturligtvis är det tryggt för kunden att få en och samma kontaktperson under hela processen, understryker Andreas Magnusson. Inte minst för att administrativt krångel undviks. Vi sköter alla avtal mellan inblandade parter, upprättar skriftliga avtal och liknande. Dessutom dokumenteras hela arbetet med tanke på de garantier som ingår. Efter slutbesiktningen fakturerar XL-Bygg kunden för både material och arbete. Smidigare kan det knappast bli!

Text: Mikael Petersson
Foto: Curt-Robert Lindqvist

5 SKÄL TILL ATT BYTA FÖNSTER

Nya fönster kan ge din villa en helt ny karaktär samtidigt som inomhuskomforten ökar och energiförbrukningen minskar.

Tystare inne. Bättre ljudisolering ger en kraftig reduktion av buller.

Ökar trygghet. Försvårar för tjuven och skapar barnsäkerhet.

Smarta lösningar. Lättare att öppna och tvätta. Med aluminiumfönster kan du glömma underhållsarbete.

Vacker fasad. Ger ett lyft både på in- och utsidan.

Spara energi. Behagligare inomhusklimat och minskade uppvärmningskostnader.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.