Trampar för sjuka barn

130 mil – på cykel.
I år går överskottet från Oskarshamns stadslopp till team Rynkeby Kalmar, som genom sin cykelresa till Paris i sommar samlar in pengar till Barncancerfonden. Målet: 1,2 miljoner kronor.

En i teamet är Elin Fredriksson från Mönsterås som jobbar på Länsförsäkringar i Oskarshamn. Det är samma person som varit med och arrangerat Oskarshamns stadslopp sedan starten för tre år sedan.

Elin Fredriksson från Mönsterås är en av 19 personer i team Rynkeby Kalmar som cyklar till Paris i sommar, till förmån för Barncancerfonden.

Nu ska hon och 18 andra i team Rynkeby Kalmar cykla till Paris den 8 juli, helgen efter loppet.
– Det känns lite overkligt att vi ska cykla så långt! Men har byggt upp musklerna och konditionen hela vintern, så förhoppningsvis ska allt gå bra. Vi kommer ha följebilar med personer som kan hjälpa oss om vi får problem med cyklarna eller med skador, säger Elin Fredriksson.
Resan beräknas ta åtta dagar och den 15 juli ska deltagarna ha nått Paris. Totalt deltar 44 lag från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Färöarna.
– Som deltagare betalar man allt själv; cykel, övernattningar, mat och så vidare. Tanken är att alla insamlade pengar ska gå oavkortat till Barncancerfonden, berättar Elin Fredriksson.
Hittills har team Rynkeby Kalmar samlat in 800 000 kronor. Målet är 1,2 miljoner kronor. Mycket av insamlandet sker genom att skaffa sponsorer och vara med på olika event. Varje deltagare har också en egen insamling genom vänner och kollegor.
– Är oerhört stolt och glad att få vara med i teamet. Det känns som en stor förmån att få cykla för cancersjuka barn. Visst, det kommer bli en stor utmaning att cykla 20 mil om dagen, men jag är supertaggad, säger Elin Fredriksson.
Träffa teamet på Oskarshamns stadslopp den 6 juli! Förutom att de säljer sina armband kommer de också cykla i loppet.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.