Oskarshamns bistrodrottning

Den 6 maj slår Havslätts strandbistro upp portarna för säsongen. Men denna gång med en annan kapten vid rodret: Nina Rothsten på Bakgårdens bistro.

– Är riktigt peppad, säger hon när Stadsmagasinet träffar henne.
Nina Rothsten har drivit Bakgårdens bistro i två år. I maj öppnar hon sin andra restaurang, Havslätts strandbistro intill Havslätts camping.
– Var sugen på att ta över redan förra året, så när kommunen lade ut att den skulle bli ledig denna sommar tvekade jag inte. Bakgårdens bistro är så etablerad nu och möjligheten finns att kunna driva två restauranger, säger hon.
Med ett otroligt läge precis intill vattnet och stranden i Havslätt, väntar många fina sommarkvällar. Det blir en sedvanlig bistromeny med bland annat hamburgare, smörgåsar, bakad potatis och spare ribs med pommes. Självklart också en barnmeny samt hembakat fika och glass.
– Min stora passion är att grilla, så planerar att ha många grillkvällar framöver. Gärna med någon slags musikunderhållning. Med 150 sittplatser i den här fantastiska miljön, hoppas jag att både oskarshamnare och turister hittar hit i sommar, säger hon.
Havslätts strandbistro kommer att ha öppet om helgerna från den 6 maj och efter skolavslutningarna varje dag, med både lunch och kvällsservering.

Text & foto: Kristin Wennerström

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.