Framtidens arena snart här

Under våren tas ett stort steg mot framtidens arena. Då invigs den nya gymdelen samt simhallens så kallade Mauritiusstrand.

Den nya torrdelen i anslutning till simhallens strandbassäng har – precis som det låter – hämtat inspiration från strandparadiset Mauritius.
– Det kommer att bli mycket gröna växter och sköna vilstolar samt speciella sollampor med ett sken som liknar naturligt solljus. Fast utan farliga UV-strålar, berättar anläggningschef Olof Eriksson och framhåller avdelningens spa-känsla.
– Det blir ett ställe där man kan ta det lugnt och njuta en stund. På golvet kommer det dessutom att bli 3D-printade kakelplattor som liknar sand, säger han.
Lika lugnt blir det inte en våning upp där det befintliga gymmet kommer att utökas med en yta på totalt 215 kvadratmeter.
– I den nya delen ska Actic ha sina motionsmaskiner. Det kommer även att bli en separat entré som medför möjlighet till utökade öppettider för gymmet, förklarar Olof Eriksson.
Nästa steg mot framtidens arena är ombyggnation av den befintliga simhallsdelen med bland annat kaféhylla och utbyte av vattenattraktionen Space Bowl.

Fritid på sociala medier

Fritidskontoret finns numera tillgängliga på Facebook och Instagram. Via dagliga uppdateringar ska allmänheten få mera insyn i verksamheten.
– det blir lättare för oss att få ut information och ha en dialog med alla som kommer i kontakt med vår verksamhet på ett eller annat sätt, förklarar Johanna Wyckman som håller i uppdateringarna.
Hittills har ett par hundra följare anslutit sig till Fritidskontorets Facebook- och Instagramkonton. Johanna Wyckman är dock övertygad om att antalet följare kommer att växa snabbt.
– Det finns ett stort intresse och i dag är sociala medier det snabbaste och enklaste sättet att sprida information, säger hon.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.