Takbistro under bar himmel

Nu tar Restaurang Finger­kroken steget ut under bar himmel. Snart är det premiär för Oskarshamns första riktiga takservering.
– Vi har sol hela dagen och fin utsikt åt både norr och söder.

Målet är att skapa en mysig takbistro med generösa öppettider. En oas med lounge och kaféavdelning ett par trappor upp under bar himmel – mitt i stan, framhåller restaurang­ ägare Henrik Nilsson.
Tankarna kring en takservering i anslutning till Restaurang Finger­kroken har funnits länge. I samband med Coop Flanadens utbyggnad blev de allt mer konkreta.
– Det har blivit en mer avskild och vindskyddad plats mellan restaurangen och takåsarna på Coops utbyggnad. Samtidigt har vi sol hela dagen och fin utsikt åt både norr och söder.
Henrik hoppas vara igång med tak­serveringen inom kort. Inledningsvis är målsättningen att lägga ett trädäck med glasräcke över cirka 180 kvadrat­ meter takyta som sedan inreds med sköna utemöbler, parasoll och växter.
– Det finns en enorm utvecklings­potential för takserveringen. I sommar satsar vi huvudsakligen på lunch och en enklare bistromeny samt något utökade öppettider. Det kommer också bli en gelateria med GB:s lyxigare glassortiment. Det är vi ensamma om i stan, säger han.
Till nästa säsong är planerna desto mer vidlyftiga. Då drömmer Henrik om att kunna erbjuda sina gäster en kvälls­öppen och mysigt inredd takbistro med olika avdelningar och anpassad mat och dryck till ackompanjemang av skön livemusik.
– Med hjälp av ytterligare inglas­ning, jalusitak och värmare skulle man dessutom kunna förlänga utesäsong­en och skapa en unik takservering i Oskarshamn.
Men nu handlar det först och främst om att få allt på plats så fort som möj­ligt till sommaren.
– Det kommer bli riktigt bra, konsta­terar Henrik Nilsson leende.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.