Kafé och butik i harmonisk idyll

Medium och healer Katarina Nyqvist flyttar ut verksamheten under bar himmel.
Idyllens Gårdsbutik och Lantkafé i Applerum är en plats för lugn, eftertanke och välsmakande fika.

Medium och heller Katarina Nyqvist flyttar ut verksamheten i trädgården. Under hela sommaren håller Idyllens Gårdsbutik och Lantkafé öppet för lugn, eftertanke och välsmakande fika.

Sedan 2013 har Katarina drivit företaget Andligt ljus där hon bland annat erbjuder gruppsean­ser, privata sittningar, healing, husrening, terapi och olika typer av mediala kurser.
– I dagens stressade samhälle där människor mår allt sämre blir intres­set större och större hela tiden. Från att inledningsvis ha jobbat dubbelt bestämde jag mig för att satsa fullt ut på den här verksamheten 2016.
Själv har Katarina haft kontakt med andevärlden sedan barnsben. Först utan att veta vad som egentligen försig­gick. Hon hade mest en känsla av att vara annorlunda och svårt att berätta för utomstående vad hon upplevde och såg. Det fanns även en rädsla för det hon inte kunde greppa.
– När jag var 35 år gick jag en medial utvecklingskurs och insåg att mina förmågor är en styrka och något jag kan använda för att hjälpa andra. Det medförde också att min själv­känsla växte och i dag är jag mentalt jättestark, framhåller hon och tillägger att hennes egna erfarenheter har fått henne att engagera sig särskilt i just mediala barn.
Efter att ha arrangerat mycket väl­besökta Må Bra-­dagar hemma i träd­gården vid två tidigare tillfällen och även julmarknad i uthuset bestämde sig Katarina för att ta steget fullt ut i sommar.
– Jag har haft tankar kring lantkafé och gårdsbutik ända sedan jag jobbade inom äldreomsorgen och tog med mig de äldre och dementa hem för att fika i trädgården. Det är en avkopplande, energirik, stärkande och harmonisk miljö där man kan slå sig ner och bara ta det lugnt och må bra.
I trädgården i Applerum, in­till gamla Påskallaviksvägen, har Katarina placerat ut stolar och bord under såväl bar himmel som i den tidigare smedjan och båtbyggar­verkstaden där det även säljs kaffe och hälsosamt fikabröd.
– I källaren har jag inrett min gårdsbutik där det kommer att vara försäljning av mycket lokalproducerade produkter. Bland annat saft, sylt och ost. Jag kommer även att ha butiks­försäljning av bland annat stenar, pendlar, smycken, lyktor, rökelse och cd-­skivor för healing, meditation och avkoppling.
Hon har dessutom satt ihop ett digert sommarprogram med inbjudna gäster som bjuder på allt från musik och före­läsningar till yoga och stresshantering.
– Det känns jättespännande och jag hoppas att både oskarshamnare och turister tar tillfället i akt och stannar till för en stunds fika och avkoppling. Slår detta väl ut finns planer på att utöka verksamheten ytterligare med exempelvis lunchservering, ett särskilt område i trädgården för barnaktivite­ter samt kursgård, förklarar Katarina som är övertygad om att husets första ägarpar kommer stötta henne under sommarens satsningar.
– De hör till mina medhjälpare från andra sidan. Sedan jag flyttade hit har de varit till stor hjälp och visat mig massor av saker när jag har fixat med huset och trädgården.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

SOMMARPROGRAM
7 Juli kl 11.00
Qi Gong i trädgården
Malin Johansson från Glada sköldpaddan visar och ger dig möjlighet att prova på Qi Gong.

12 Juli: Trädgård och Yogadag
kl. 10.00: Trädgårdsarkitekten Linda Högsander designar en perennrabatt. Du får kunskap om planering, anläggning, växtval
Kl. 13.30 Anne Kängström håller Yoga i trädgården, visar övningar och du får prova på ett behagligt sätt för avslappning och välmående

18 Juli kl. 16.00 Föreläsning om zonterapi och homeopati. Janet Westling från Zonica berättar och visar olika behandlingar.

19 Juli kl. 17.00-19.00 Musik i Trädgården Markus Kalin underhåller oss med en blandad kompott av härlig musik för alla åldrar

21 Juli kl. 11.00-17.00 Konst- och hantverksutställning med försäljning i trädgården

28 Juli kl. 11.00-16.00 Hälsodag (Må gott) Prova på olika behandlingar, handla eller bara koppla av i trädgårdsmiljö

• I samband med de olika evenemangen finns lättare måltider som paj, matiga mackor och fika att köpa.

• Håll utkik på hemsidan www.andligt-ljus.se för ytterligare evenemang under sommaren.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.