Tipptoppfrisyr för rätt sommarlook

Det hänger på håret i sommar. För killarna gäller korta och propra frisyrer medan tjejerna med fördel låter håret växa och ger det extra lyster med silver- eller pastellfärgade inslag.

Slutresultatet! Så här fin blev Filippa Edlund efter besöket hos salong Tipp Topp och Melanie Ågren.

Filippa Edlund har låtit salong Tipp Topp ta hand om och sköta hennes hår så länge hon kan minnas. Och hon har alltid varit lika nöjd med resultatet.
– Jag klipper mig i regel nio, tio gånger per år och färgar det även vid något eller några tillfällen årligen. Det har varit allt från mörkare toner till riktigt rött, berättar hon.
Till sommaren handlar det däremot om att huvudsakligen klippa topparna och göra så kallad balayage – en teknik för att bleka naturliga slingor.
– Nu ska håret vara långt och silver­ blont, framhåller hon leende.
Melanie Ågren, frisör och ägare till Tipp Topp, nickar instämmande. Till­ sammans med sina 11 frisörskollegor på salongen har hon full koll på allt som gäller hårvård och aktuella tren­der för både killar och tjejer.
– Vi har en enorm bredd på våra frisörer. Tack vare det kan vi tillgodose alla kunders behov och önskemål på bästa sätt. Såväl killar och tjejer som unga och äldre, säger hon.
För att hänga med i utvecklingen och hålla sig ajour med trender och frisyr­ mode deltar personalen regelbundet i olika utbildningar och event. Inte sällan i regi av de stora leverantörerna av hårvårdsprodukter.
– I höst ska vi bland annat åka på en spännande utbildning på Steam Hotel i Västerås som arrangeras av Redken. Det bidrar till både bättre teamkänsla och ger personalen input för att hålla sig uppdaterade kring vad sker i branschen, berättar Melanie.
Just Redken framhåller hon som en av Tipp Topps främsta leverantörer. De ligger i framkant av utvecklingen och erbjuder alla typer av produkter för modern hårvård.
– Nyligen lanserade de en helt ny produktlinje för killar – Redken Brew. Under sommaren är det extra viktigt att skydda och ta hand om sitt hår och Redken har även en väldigt bra och populär solskyddsserie, framhåller Melanie.
– Vi har hela Redkens produkt­ sortiment till mycket bra priser och kan dessutom ge kunderna råd och tips kring vilka produkter som passar bäst i varje enskilt fall.
Ursprunget till Tipp Topp startades redan 1966 och Melanie tog över före­taget 2012. Hon har sedan dess fortsatt att utveckla företaget som idag är en av Oskarshamns främsta salonger för hårvård, hudvård, nagelvård och kroppsvård. Förutom de 12 frisörerna, samtliga med gesällbrev, finns även en certifierad hudterapeut och en frans­ stylist.
– Kvalitet, service och kunskap är tre ledord som vi har som målsättning för allt vi gör för våra kunder, förklarar Melanie och betonar samtidigt att Tipp Topp är mer än bara en vanlig salong för hår­ och hudvård.
– Hit kommer man inte enbart för att bli snygg i håret. Att bli omhänder­ tagen av personalen på Tipp Topp ska även vara en trevlig stund som sätter lite extra guldkant på vardagen.
Filippa Edlund håller med. Närmare två timmar med färgning, klippning och föning har gett henne en efter­ längtad sommarlook med både ny hår­ färg och frisyr. Dessutom har hon haft en riktigt skön stunds avkoppling.
– Det är fantastiskt att få full upp­ märksamhet och samtidigt bli så här väl omskött med så bra slutresultat, konstaterar hon glatt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

SOMMARENS BEACHTRENDER
• Saltvattenspray samt solskydd för håret
• Lätta slarviga lockar
• Flätor
• Färga/slinga med tekniken balayage

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.