Flera satsningar på Parken

Parken Oskarshamn börjar med LAN-partyn. Först ut är ett mini-LAN på sportlovet.
– Faller allt väl ut kör vi på stort under påsklovet, berättar ordföranden Susanne Fogelqvist.

Ända sedan 1904 har ideella krafter bakom Oskarshamns Folkets Hus & Park försett oskarshamnarna med nöjen, kultur och upplevelser. Nu är Parken Oskarshamn en av Oskarshamns största mötesplatser.
– Det händer så otroligt mycket här, varje vecka. Parken har runt 250 tillställningar varje år, berättar Susanne Fogelqvist.
Nu blir det ännu fler tillställningar framöver. Alldeles nyligen lät föreningen bygga om lokalerna så att det går att ha två hyresgäster eller event samtidigt. En förändring som efterfrågats länge.
– Det är så himla synd att behöva säga nej till bokningar! Så nu har vi ännu större möjligheter för exempelvis mindre föreningar som bara vill hyra en del av Parken. Dessutom har vi rustat upp vår handikappanpassade toalett så att även personer med permobiler kan använda den.
En annan stor nyhet är att fiber kopplades in i fastigheten i julas. Det i sin tur möjliggör en satsning som föreningen velat länge – nämligen LAN-partyn. Kort sagt innebär det att datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN (Local Area Network) för att spela ett datorspel tillsammans.
– Vi vill ha fler ungdomar i Parken! Tanken är att testa med ett mini-LAN på sportlovet och faller allt väl ut kör vi på stort under påsklovet. De som är intresserade får gärna komma hit och hjälpa till, säger Susanne Fogelqvist.
De populära loppisarna, after work-bufféerna och danserna på Parken fortsätter förstås även i vår. Höstens vinylkvällar där besökarna fick ta med egna vinylskivor och lyssna på varandras musik, var omtyckta och fortsätter även de.
– Perfekt att kunna ha ungdomar som LAN:ar i ena delen av lokalerna och vuxna som har vinylkväll i andra delen. På så sätt träffas de och Parken blir precis den mötesplats som vi eftersträvar.

FAKTA LAN-PARTYN
Genom att erbjuda LAN-party vill Parken Oskarshamn attrahera ungdomar. LAN är ett sätt att träffa likasinnade, spela och ha kul – både i riktiga livet och i cyberrymden. Världens största LAN-party Dreamhack på Elmia i Jönköping lockade nästan 13 000 deltagare 2010. Ett rekord som bekräftades av Guinness Rekordbok.
Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.