Biokrönika: Nya tider inom kort

Ja, den rubriken är en ordvits av göteborgska mått. Allt för att avdramatisera innehållet i den här krönikan. För det är verkligen dags för nya tider och nya kort.

Sedan ombyggnaden av den anrika Sagabiografen har våra kära besökare haft möjligheten att köpa billigare biljetter med hjälp av sitt Coop-kort. Det har varit en uppskattad rabatt och det förstår jag. Egentligen var det meningen att denna rabatt skulle vara en draghjälp för att få igång verksamheten och sedan skulle rabatten försvinna. Nu har den funnits i över tre år. Tänk vad tiden går!

Men den första september försvinner möjligheten till ”Coop-rabatten”. Med tanke på att filmbranschens alla aktörer knycker 45% av varje såld biljett så blir det i längden ohållbart med att ge bort ytterligare 25%. För så är det. Filmbranschen vill inte vara med och dela på den fina rabatten som kooperativets medlemskort ger. Den har Sagabiografen själv stått för. Tveklöst ohållbart i längden.

Men nu ska vi inte hänga läpp för detta. Vi håller i skrivande stund på att ta fram det som kommer att kallas för Sagakortet. Ett present/lojalitets/betalkort som kommer ge dig som besökare en hel del fördelar. Sagakortet fungerar som så att du kan tanka upp det med pengar och betala med det och för varje spenderad krona får du bonuspoäng. Dessa bonuspoäng kan du sedan använda till diverse olika godsaker, eller så sparar du och får gå på bio gratis en kväll. Möjligheterna kommer vara oändliga och vår tidigare vapendragare, Coop, kommer finnas med på ett hörn även i framtiden.

Vi kommer även, liksom många andra fristående biografer, att ta bort möjligheten med att betala med presentbiljetter från SF/Filmstaden. Du tar inte med dig Mediamarkts presentkort till Audio Video va?

Så, nu var det sagt och jag ser ljust på framtiden och dessa nya möjligheter. Ännu ljusare blir det också när vi nu ser fram emot en fullspäckad filmsommar. Hoppas vi får se dig på Saga och att vi också snart får se dig med det nya Sagakortet i handen (det kommer även att finnas i en digital version som du kan ha i mobilen).

Jonas Frykman