Sportkrönika

Det finns massor av ämnen att skriva om och jag kan inte välja. Så den här gången skriver jag lite av varje.

Så skönt att Oskarshamns AIK bestämde sig, satte ner foten, knöt näven, bet ihop och visade klass när det behövdes som mest. Respekt! Precis som mina andra lag gjorde i sina respektive kvalmatcher: Kalmar FF och Östers IF – ja, jag vet att man inte kan heja på KFF och Öster samtidigt, men jag gör det i alla fall.

Ursäkta, men visst måste det vara lite skevt att SHL-lagen har så pass stora ledarstaber att det nästan går en ledare på två spelare. De flesta lag har cirka 15 personer under rubriken ledare på sina hemsidor. Det är general managers, vice general managers, sportchefer, assisterande sportchefer, strategiska sportchefer, sportdirektörer, tränare, assisterande tränare, målvaktstränare, fystränare, medicinskt ansvariga, läkare, tandläkare, naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, fysioterapeuter, rehabkoordinatorer, massörer, osteopater, statistiska analytiker, mentala coacher, scouter, utvecklingschefer, videocoacher, materialförvaltare, herransvariga och spelarutvecklare. Pust! Allsvenska fotbollslagen är inte mycket bättre, bara så att ni vet.

Yngste sonen funderar på var han ska fortsätta sina studier efter gymnasiet. Han fick en broschyr från Luleå Tekniska Högskola häromdagen. Det alternativet gick fetbort, för de har nog inte allmänhetens åkning på en bandyplan. Pust, igen!

Jag har väldigt svårt för alla spelsajter som gör reklam på TV. Helt otroligt att de får fortsätta med sina erbjudanden. Allt för att få tillbaka alla de stackars satar som lyckats sluta med sitt missbruk av spel. Ungefär som att erbjuda alla nyktra alkoholister att dricka fritt för 1 500 kronor om de sätter igång att dricka igen. Därför tycker jag illa om Måns Zelmerlöv, Mikael Persbrant, Sara Sjöström och Zlatan Ibrahimovic med flera för att de gör reklam och skor sig på andras olycka. Usch!

EM-kvalet är klart. Sjätte gången i rad som vi är klara för EM i fotboll. Vid förra slutspelet var det franske David Guetta som gjorde den officiella låten, han tog hjälp av svenska Zara Larsson. Den här gången har den holländske DJ:n Martin Garrix fått det ärorika uppdraget, hoppas att han tar hjälp av Markoolio. Skulle bli en oslagbar kombo, eller hur?

Klas Häll, sportintresserad lokalprofil