Husköpet blev en lyckoträff

Först var de ute efter en ­lägenhet. Men med ­Länsförsäkringars hjälp fick Jenny Löfbom och Mirza Kusmic ett helt hus. Här finns plats för hela livet, inklusive bebisen som är på väg.
– Vi trodde inte att det kunde vara så enkelt att köpa hus, säger Jenny. 

Det är svårt att åka förbi det vackra 30-talshuset på Kolberga­vägen i Oskarshamn utan att titta en extra gång. Hit har Jenny och Mirza flyttat från Nynäshamn för bara en månad sedan. 

– Vi hade aldrig fått ett sådant här hus i Stockholmsområdet. Det bästa är baksidan med trädgård och pool, säger Jenny. 

Snabb affär

Det var Mirza som först fick syn på huset på nätet. Han ringde Läns­försäkringars mäklare direkt och bara en vecka senare var papperna ­påskrivna. 

– Länsförsäkringar har varit väldigt hjälpsamma. Det gick jättesmidigt tack vare att de har allting under samma tak, från mäklare till bank och försäkring, säger Mirza.

– Vi trodde inte att det kunde vara så enkelt att köpa hus. Och när vi ­samlade allting hos LF fick vi en ­väldigt bra deal på försäkringarna, säger Jenny. 

Nöjda kunder

Länsförsäkringar satsar på det lokala och vill finnas där kunderna finns. Anna-Karin Sjöberg, försäljningschef privat, och Marina Regnell, fastighetsmäklare, gläder sig åt Jenny och Mirzas lyckade husköp.

Anna-Karin Sjöberg är försäljningschef på Länsförsäkringar Kalmar län. Hon märker att kunderna ­uppskattar deras helhetserbjudande och den ­personliga kontakten. 

– Vi har väldigt hög kundnöjdhet år efter år. Det är superviktigt för oss som kundägt bolag, säger hon. 

Barnvänligt område

Mirza, som kommer från Västervik, trivs med småstadslivet. 

– Oskarshamn är väldigt välkomnande och det är lätt att känna sig hemma här. Området som vi bor i är dessutom barnvänligt med skolor och förskolor på lagom avstånd, säger han. 

Paret har gott om idéer för både huset och trädgården. Jenny, som är bördig från Arjeplog, är nöjd över att bo i en växtzon där det går att odla grönsaker. Hon har redan börjat plantera i pallkragarna som står utspridda på baksidan. Om någon månad, när våren har anlänt, kommer det att sjuda av liv i trädgården. Då har också familjen fått välkomna ett nytt liv till världen.

 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist