Redo för ett aktivt uteliv

Sommarens äventyr ­väntar runt hörnet. Med rätt ­utrustning och kläder blir utelivet en ren njutning.
Intersport har fyllt ­butiken med allt som ­behövs för aktiviteter under bar ­himmel.

Butiksägare Henric Södergren ­betonar att sortimentet för outdoor har högsta prioritet. Inte minst i dessa tider när coronaviruset har satt stopp för de flesta inomhusaktiviteter.

– Det är en stor efterfrågan och vi har satsat på att bredda vårt ­sortiment ytterligare när det gäller allt från utelek till gå och spring. Butiken är fylld av bland annat sparkcyklar, skateboards, inlines och utrustning för inlineshockey samt skor, kläder och utrustning för alla möjliga aktiviteter och träningsformer, säger han.

Storsatsar

Hemester är sommarens modeord. ­Intersport har även satsat extra mycket inför kommande säsong när det gäller utrustning och prylar för just semester på hemmaplan.

– Det omfattar allt från tält och campingutrustning till outdoor­ och ­cykeltillbehör. Vi har allt som behövs för spännande upplevelser i när­området.

Henric Södergren framhåller även padel som en aktivitet på stark ­framgång. I Oskarshamn invigdes nyligen de nya padelbanorna på Norra kajen.

– För de som vill testa har vi padelracket till utlåning i samarbete med Oskarshamns Padelklubb. I butiken finns sedan racket i de flesta pris­klasser, bollar, anpassade skor och ­kläder. Padel är en idrott som passar de allra flesta och det är väldigt roligt att det görs en sådan här satsning lokalt, konstaterar han och passar samtidigt på att välkomna kunderna till butiken för ta första steget mot sommarens äventyr.

Blickar framåt

Intersportbutikerna i Oskarshamn och Västervik ägs och drivs av Henric och Malin Södergren. De påverkas inte av Intersport Sveriges företagsrekonstruktion.

– Som handlarägd butik står vi utanför detta. Det enda vi påverkas av i dagsläget är leveranserna som kan ta lite längre tid, betonar Henric Södergren.

Oavsett vad som händer inom ­Intersport Sverige har han målbilden klar för sig.

– Vi kommer självklart att fort­sätta bedriva sportbutik.

Henric Södergren är däremot mera orolig för effekterna av coronapandemin.

– Tack och lov har det blivit något av ett mode att handla lokalt. Vi kämpar på och hoppas att vi kan gå stärkta ur det här, säger Henric Södergren. 

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist