Kristinebergs centrum i nytt ljus

Ett levande digitalt ­skyltfönster. De fyra nya LED-­skärmarna sätter Kristinebergs centrum i nytt ljus.
– Det är ett jättelyft för hela området, ­konstaterar Byggebos vd Benoni ­Ingelsjö.

Gågatan genom centrum är sedan tidigare hjärtat i hela Kristineberg. Med de två dubbelsidiga LED-skärmarna, med en total skärmyta på cirka 15 kvadratmeter i fyra riktningar, är det numera även områdets digitala mittpunkt.

– De här LED-skärmarna ligger helt i linje med alla de övriga satsningar vi har gjort i Kristineberg under senare år, framhåller Benoni Ingelsjö. 

– Att kommunicera Byggebos budskap och övriga information från oss på LED-skärmarna samtidigt som alla företag och verksamheter i området ges möjlighet att marknadsföra sig är ett viktigt led i vårt arbete med att skapa en bättre boendemiljö, säger han.

Lång tradition

Benoni Ingelsjö är sedan tidigare väl medveten av vikten av att synas och exponeras i rätt sammanhang. Byggebo har en lång tradition av att medverka på KreParts samtliga LED-skärmar i Oskarshamn med bra utfall. Därför rådde inga som helst tveksamheter om att inleda ytterligare ett samarbete med KrePart kring de nya LED-skärmarna i Kristineberg.

– Vi vet att digital information alltid fungerar bra. Dessutom bidrar LED-skärmarna till att göra Kristinebergs centrum både mer attraktivt och mer levande, förklarar han. 

ICA-handlare Therese Ragnar och Sven Johansson, som driver Svens kiosk i centrum, ser LED-skärmarna som ett mycket välkommet tillskott.

Gynnar affärerna

I vågskålen låg också Byggebos filosofi att stötta och driva lokalhyresgästernas affärer, inte minst i svåra coronatider.

Det är inte bara Benoni Ingelsjö som ser alla fördelar och möjligheter med den nya digitala satsningen.

ICA-handlare Therese Ragnar, som själv är mitt upp i en storsatsning på att ytterligare utveckla ICA KåBe Hallen i Kristineberg, ser LED-skärmarna som ett mycket välkommet tillskott.

– Jag vill att våra kunder ska känna sig välkomna till Kristinebergs centrum och det här är en satsning som i allra högsta grad bidrar till det. De nya LED-skärmarna är ett trevligt inslag där besökare alltid får uppdaterad information, säger hon.

Sven Johansson, som sedan många år tillbaka driver Svens kiosk i centrum, nickar instämmande.

– Byggebo har lagt ner ett jättejobb på att göra Kristineberg trevligare och fräschare för alla som bor och verkar här. Satsningen på de nya LED-skärmarna känns mycket bra som ett led i detta, konstaterar han nöjt.

 

Det händer mycket i Kristineberg. Flera stora satsningar som miljövänligt och kostnadseffektivt värmesystem och en ny fritidsgård kompletteras med en kontinuerlig ansiktslyftning. En bra ­boendemiljö blir bara bättre och bättre, berättar Marcus Kroner som är ansvarig för Byggebos yttre förvaltning.

Bra område blir ännu bättre

Ny fritidsgård, försköning av utemiljön, satsningen på KåBe Hallen och en miljonsatsning på miljövänlig ­uppvärmning. Och nu moderniseringen av centrum med digital information.

Byggebo arbetar med kontinuitet för att göra boendemiljön i Kristineberg ännu bättre.

Att ständigt utveckla servicen och boendemiljön i Oskarshamns största bostadsområde är en hjärtefråga för Byggebo. Under senare år har en rad olika satsningar genomförts med mycket positiv utgång.

– Vår målsättning är att människor ska kunna ha ett enkelt och tryggt liv i Kristineberg. Det ska finnas all service som behövs för att klara sig utan bil, betonar Benoni Ingelsjö.

Fjärrvärme och fritidsgård

Han tar byggnationen av en ny hälsocentral som ett tydligt exempel. Likaså samarbetet med ICA KåBe Hallen för en bibehållen butikservice i området.

– Vi även gjort en stor satsning på nya fjärrvärmekulvertar för en driftsäker, kostnadseffektiv och miljövänlig uppvärmning av vårt bostadsbestånd i Kristineberg. Inom kort invigs också den nya fritidsgården med fokus på de yngre i området.

Fräsch utemiljö

Den ständigt pågående uppfräschningen av den yttre miljön i Kristineberg är ett ytterligare exempel på satsningar.

– Vi är mitt upp i arbetet med nya planteringar runt om i området och har även fixat och tvättat taken på flesta byggnader i centrum. Inom kort ska byta ut belysningen och det är även mycket annat på gång, berättar Marcus Kroner som är ansvarig för yttre förvaltning.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist