Proffs på innemiljö och kyla

Kyl- och ventilationsföretaget Avent nysatsar i Oskarshamn. Filialen erbjuder allt från konsultation och projektering till installation och service.

Avents vd Björn Helgesson framhåller både den starka lokala förankringen och den kompetenta personalen.

– Vi har både erfarna kyl- och service­tekniker och en väl inarbetad kundkrets med såväl företag och offentlig verksamhet som privatpersoner i Oskarshamnsregionen, säger han.

Omfattar flera olika verksamhetsområden

Verksamhetsområdet omfattar projektering, konstruktion och installation av ventilation och värmesystem i alla typer av fastigheter. Likaså olika typer av kylarbete som installation, service, förebyggande underhåll samt återkommande läcksökningskontroller.

– Vi utför även total teknisk förvaltning av fastigheter. Vi tar hand om ventilation, värme, styr och regler, kyla, VS, inbrottslarm, sprinkler, brandlarm och yttre miljö, förklarar Björn Helgesson och tillägger att Avent är certifierade för OVK och energideklarationer.

FTX till både större och mindre kunder

Till de större kunderna i Oskarshamn hör bland annat Coop, Riksbyggen och Region Kalmar län.

Mot privatpersoner utför Avent bland annat installation och service av alla typer av villaventilation samt krypgrundsavfuktning, radonåtgärder och energideklarationer.

– Ett sunt inneklimat har blivit allt viktigare i bostäder och vi installerar bland annat så kallade FTX-system vid både nybyggnationer och renoveringar, berättar Björn Helgesson.

Avents historik och nutid

Avents historik sträcker sig tillbaka till 1998 då företaget startade i Kalmar. 2004 etablerades Avent även i Oskarshamn. Genom diverse företagsombildningar och fusioner har verksamheten huvudsakligen hanterats via Kalmar under senare år.

– Nu är vi åter fysiskt på plats i Oskarshamn med kontor på Väderrumsvägen som våra lokala tekniker utgår ifrån, säger Patrick Jutqvist som arbetar med teknisk support och har byggt upp ett stort kontaktnät i Oskarshamn under årens lopp.

Han betonar att de, i dagsläget fyra, kyl- och servicetekniker som utgår från Oskarshamnskontoret har stöd och uppbackning från huvudkontoret i Kalmar vid behov.

– Avent har totalt cirka 70 anställda. Det är en trygghet och styrka för både oss och våra kunder att ha den kompetensen och erfarenheten i ryggen, konstaterar han.

Text & Foto: Mikael Bergkvist

 

Avent

  • Kyl- och ventilationsföretag som utför konsultation, installation, driftsättning, injustering, energianalyser, energi­optimering, OVK-besiktningar, service och förebyggande underhåll av luftbehandlingssystem, kylanläggningar, värmepumpar samt styr & regler.
  • Avent har huvudkontor i Kalmar samt filialer i Nybro och Oskarshamn. Totalt cirka 70 anställda.
  • Företaget är kvalitets- och miljöcertifierade enligt FR2000.