Redo för den stora schlagerfesten

Ju mer glitter och glamour – desto bättre trivs Simon Nord i tevesoffan framför Melodifestivalen.
– Det ska vara lite extravaganza, säger mellofantasten med ett leende.

Skratt, gråt och glädjetjut. För Simon Nord handlar Melodifestivalen och Eurovision till stor del om känslor.

– Det är en folkfest med mycket pompa och ståt. Jag lever mig verkligen in i såväl musiken som artisterna och alla kringarrangemang. Då är det lätt att ryckas med och bli lite känslosam. Jag var inte så glad förra året när The Mamas vann eftersom jag tyckte Anna Bergendahl och ”Kingdom Come” var mycket bättre, berättar han.

När Simon bänkar sig framför Melodifestivalen på teven är det viktigt att skapa en festlig inramning. Gärna med bubbel i glaset, flaggor, ballonger och glitter. Deltävlingarna ser han gärna ensam för att kunna koncentrera sig fullt ut på bidragen. Till finalen vankas det däremot fest med inbjudna gäster.

– Tyvärr är det inte så många av mina kompisar här i Oskarshamn som är lika intresserade som jag. När jag bodde i Stockholm var det annorlunda. Det är nog lite mer storstadsgrej att fira och festa ordentligt, säger Simon och framhåller även Melodifestivalen och Eurovision som en extra stor händelse i gay-kretsar.

– Varför det har blivit så vet jag faktiskt inte. Det är bara något som vi har anammat och gjort till vår grej, förklarar han.

Simon Nord följer Melodifestivalen med stort intresse varje år.

Föredrar TV-soffan

Vid ett par tillfällen har Simon även följt arrangemanget på plats. Dels Melodifestivalens deltävling i Norrköping 2009 samt Eurovision-finalen i Globen 2016.

– Det var kul upplevelser och något jag gärna gör igen. Men jag föredrar nog att följa tävlingarna på TV. Det ger en bättre helhet, konstaterar han.

Deltävlingarna i Melodifestivalen är redan igång och Simon har full koll på startfältet.

– Det ser riktigt bra ut. Charlotte Perelli är min favorit. Tätt följd av Jessica Andersson. Tror dock att Eric Saade och Danny Saucedo har störst chanser att vinna. Dessutom är det kul att de två möts i samma tävling igen.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Simon Nord

Ålder: 25 år

Familj: Föräldrar och tre syskon

Bor: Lägenhet i centrala Oskarshamn

Gör: Vikariesamordnare på Rödsleskolan

Intressen: Träna, umgås med familj och vänner, driver även egen You Tube-kanal 

Aktuell: Deltog som brevskrivare i Bonde söker fru under hösten 2020 och är även arrangör av Prideparaden i Oskarshamn som han hoppas kunna genomföra i år

 

Tre minnesvärda schlagerhändelser:

– 2006 när Carola vann Melodifestivalen med ”Evighet” och sedan framförde samma låt på engelska – ”Invincible” – i Eurovision. Carola är en favorit och hennes storslagna uppträdanden innehåller allt som jag gillar med Melodifestivalen och Eurovision.

– Jag blev så arg att jag gick in på toaletten och grät när Martin Stenmarck vann Melodifestivalen med ”Las Vegas” 2005. Min favorit som jag ville se som segrare var ju Nanne Grönvall och låten ”Håll om mig”…

– Finalen i Eurovision Song Contest i Globen 2016. Petra Mede och Måns Zelmerlöw var programledare och Frans deltog med ”If I Were Sorry”. Det var min födelsedag och jag såg finalen på plats i Globen. Det kan knappast bli bättre!