Förbered din bostadsförsäljning i tid

Funderar du på att sälja din bostad men väntar på rätt läge? Eller letar du efter en bostad på en annan ort? Du kanske själv väntar på att ditt drömläge ska dyka upp? Med Svensk Fastighetsförmedlings tjänst Läge+ förbereder ni tillsammans med mäklaren allt inför din försäljning – oavsett när den sker.

En bostadsförsäljning kan ta lång tid. Kanske vill du hitta och köpa sitt nästa drömboende innan du säljer. Kanske har du bott i samma hus under flera decennier och vill rensa i lugn och ro innan du säljer. Har du bestämt dig för att sälja, men vet inte när eller vilken tidpunkt som är bäst för försäljning? Oavsett anledning är Svensk Fastighetsförmedlings tjänst Läge+ perfekt när du vill förbereda din försäljning med god framförhållning. 

– Läge+ innebär att du börjar förbereda din försäljning i ett tidigt skede. Då behöver säljaren inte stressa med de olika momenten, så som det kanske kan upplevas annars. Man kan också välja när på året bostaden ska fotograferas för att visa den från sin bästa sida, säger fastighetsmäklaren Erika Axtelius på Svensk Fastighetsförmedling i Oskarshamn.

– Ska du sälja ett hus kan man också tidigt göra en besiktning och hinna åtgärda eventuella fel. Vi hjälper gärna till med vår tjänst Varudeklarerat.

 

Med Läge+ får säljarna hjälp att förbereda bostaden inför försäljning. Erika Axtelius tipsar därför om att ta kontakt med en mäklare direkt när tankarna på att sälja sin bostad uppstår, även om själva försäljningen är planerad längre fram i tiden.

– Det är bra att ta en första kontakt och ett första möte när du börjar fundera på att sälja din bostad. Vi värderar din bostad och ger dig tillgång till vår tjänst Bostadsvärdet så du får kontinuerliga uppdateringar av din bostads värde utifrån lokala prisförändringar. Vi ger också värdefulla råd och tips. Det kan handla om att måla om en vägg eller fixa en altan innan försäljningen, för att få bäst betalt. 

– Det kan också vara så att du är på jakt efter något annat. När vi vet vad du söker kan vi även hjälpa till att hitta den nya bostaden parallellt. Vi ger gärna råd och är bollplank tidigt i processen.

Tjänsten Läge+ kostar inte mer än en vanlig försäljning och första mötet med mäklaren är helt kostnadsfritt. Bestämmer du dig för att sätta igång med försäljningen, oavsett när den ska ske, skriver vi ett vanligt uppdragsavtal och börjar sedan förbereda försäljningen. 

– Det innebär att du har trygghet och lugn som säljare. Du behöver inte stressa med fotograf, stylist och besiktningsman utan tar det i din takt och när det passar bäst.

 

När bostaden förberetts för försäljning kan mäklarna på Svensk Fastighetsförmedling även lägga ut den på sin hemsida under Läge+ och marknadsföra den utifrån säljarens önskemål. Då matchas även bostaden med potentiella köpare genom deras stora kundregister. Bostäderna kan ligga där allt ifrån en vecka till ett par år. 

– När vi har bostäder ute som kommande försäljning kan vi samla på oss intresseanmälningar. Då behöver vi inte börja på noll och försöka träffa rätt spekulanter på Hemnet utan vi har redan ett underlag. Det är en stor fördel. 

Elisabeth Klasson.

Smidig flytt från villa till nyproducerad lägenhet

Elisabeth Klasson bestämde sig för att byta Långasjö mot Öland, villa mot ­lägenhet, och satsade på ­nyproducerat i ett av Färjestadens nya bostadsområden. Den smidiga affären löstes av två mäklare från SF Sydost som hjälpte med allt som hade med köp och sälj att göra. 

Processen att byta boende inledde Elisabeth för drygt två år sedan när hon skrev kontrakt på bostadsrätten i det nyproducerade området i utkanten av Färjestaden men ändå med bekväm närhet till vårdcentral, centrum och naturen inpå hörnet. Brf Längtan är ett rofyllt kvarter med marklägenheter och nu pågår produktion och försäljning av grannkvarteret Brf Hemlängtan.

– Jag köpte lägenheten via Philip Andersson på Ölandskontoret och då hade det inte börjat byggas än. Det ­gjorde att jag kunde följa hela ­processen och var med vid första spadtaget, berättar Elisabeth. 

 

Två år senare var det dags att ­sälja villan som Elisabeth och hennes make hade bott i under 40 år. 170 kvadrat­meter skulle bytas mot 83 kvadrat­meter, tre rum och kök och två ute­platser. Försäljningen av villan i Långasjö hade i god tid förberetts med hjälp av mäklaren Ellen Mobelius på Svensk Fastighetsförmedling i Nybro. 

– Allt var klart och redo när det var dags för försäljning av huset. Det gick jättesmidigt och Ellen tog hand om allting kring försäljningen, berättar Elisabeth. 

Att både affär och flytt gick smidigt är något som Elisabeth värderar högt. 

– Att köpa en nyproducerad lägenhet blev ett lyckat val. Det här är precis som jag hade tänkt mig. En lägenhet i markplan i Färjestaden och ett fast pris så jag slapp stressande budgivningar.