Många toppfilmer på Saga

Sagabiografen bjuder på ett späckat sommarprogram. Komedier, action, familjefilmer och skräck varvas i utbudet.
– När vi öppnade upp igen den 11 juni fick vi en fantastisk start, säger biografföreståndare Michael Blomqvist. 

Trots stekande sommarvärme valde många oskarshamnare att besöka Sagabiografen för att titta på filmer som Sune – uppdrag midsommar, A Quiet Place Part II och Godzilla vs. Kong. 

– Finns inget bättre än att krypa in i en sval biosalong efter en varm dag i solen, säger Michael Blomqvist med ett leende. 

Covid-restriktionerna gör att det är ett begränsat antal platser för varje föreställning. Det måste alltid finnas tomma stolar mellan grupper av gäster och säkert avstånd mellan raderna. 

– Många frågar ifall de kan sitta bredvid sin dotter eller kompis. Och det är ok, det viktiga är att avstånden hålls till de andra sällskapen i salongen. 

Under juli kommer två riktiga storfilmer upp på programmet, Black Widow och Fast & Furious 9. 

Ny Bond-film

Michael Blomqvist kan också redan nu avslöja att den 30 september är världens mest framgångsrika filmatiserade agent – James Bond 007 – tillbaka på bioduken. I No Time to Die, med Daniel Craig i huvudrollen, har James Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

– En film som jag själv ser fram emot mycket är Respect, som handlar om Aretha Franklin, drottningen av soul, säger Michael Blomqvist. 

Hyr en biosalong

Alla tre salonger på Saga går att hyra för både privatpersoner och företag. Något som blir allt populärare. 

– Senaste tiden har vi haft allt från företag till barnkalas här. De får välja på filmer som finns på biotoppen eller som haft premiär redan och som finns i vårt mediatek, säger han. 

Eftersom skräckfilm går hem bland biopubliken i Oskarshamn planeras en helg med Halloween-tema till den sista helgen i oktober. 

– Terror på Elm Street eller Scream vore kul om vi kunde visa, avrundar Michael Blomqvist. 

Text: Urban Löfqvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Premiärer på Saga 

The Croodarna: En ny tid: 2 juli

The forever purge: 2 juli

Black widow: 7 juli

Fast & Furious 9: 16 juli

Space Jam: A new legacy: 16 juli

Biet Maya och det gyllene ägget: 23 juli

Old: 23 juli

Jungle cruise: 28 juli

Hotell Transylvanien – ombytta roller: 6 augusti

The suicide squad: 6 augusti

Free guy: 11 augusti

Respect: 13 augusti