Fulladdad för ny upplevelse

Snabbt, tyst och adrenalinfyllt.

När Fredrik Harai öppnar sin inomhusanläggning för elkart i november kommer det att bjudas på häftiga ­upplevelser som är helt nya för Oskarshamn.

Än så länge är det bara en stor asfaltsplan. Men inom kort kommer den cirka 1 800 kvadratmeter stora ytan att få ny beläggning. Samtidigt är Fredrik Harai i full färd med att förvandla den tidigare lagerbyggnaden till en racinginspirerad reception och depå med både omklädning och VIP-lounge.

– Det känns väldigt kul att äntligen vara igång. Läget på Gengasvägen är fantastiskt med närhet till både centrum och E22.

Öppning inom kort

Han räknar med att Kartcenter ska öppna inom ett par månader. Dessförinnan ska det stora isolerade tältet, med hela nio meter i takhöjd, resas och integreras med depån. Likaså ska den egendesignade banan på drygt 300 meter anläggas och göras i ordning.

– De totalt 16 moderna elkartarna som jag kommer att ha i drift är däremot redan på plats tillsammans med den skyddsutrustning som krävs.

Inom kort ska den stora asfaltsplanen på Gengasvägen förvandlas till en åretruntöppen inomhusanläggning för elkart. Det tidigare förrådet blir depå med bland annat omklädning och VIP-lounge. I november hoppas Fredrik Harai att Kartcenter ska stå klart för racing.

Den perfekta aktiviteten

Förhoppningen är att locka racingsugna besökare från både när och fjärran. Fredrik Harai framhåller elkart som den perfekta aktiviteten för allt från företagsevent och kompisträffar till svensexor och möhippor.

– Förutom en spännande happening kan vi även erbjuda mat och dryck till slutna sällskap i samarbete med en restaurang i Oskarshamn.

Planer att utöka

Så småningom hoppas han även få igång en serie för de som vill trigga tävlingsinstinkten ytterligare under lättsamma former. Likaså finns det långtgående planer på att starta en akademi med regelbundna träningar för ungdomar mellan 8 och 14 år tillsammans med en sponsor.

– Det finns alla möjligheter och vi har massor av idéer. Så nu är det bara att köra, konstaterar Fredrik Harai leende innan han nästintill ljudlöst accelererar iväg på den blivande racingbanan.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist