Smakstart på biohösten

Mängder av ljusglimtar i biomörkret. Alla platser i Saga­biografens tre salonger är numera tillgängliga och höstprogrammet bjuder på en rad efterlängtade premiärer.

För Michael Blomqvist är det också en form av premiär. Sedan han tillträdde som biografföreståndare i april är det första gången han kan välkomna besökare till fullt öppna salonger.

– Det känns jättespännande. Jag vet att det finns ett stort uppdämt behov av biofilm i alla åldrar. Därför känns det också extra kul att vi har ett så brett och bra utbud bland höstens filmer, konstaterar han nöjt.

Efterlängtad premiär

Biohösten utan restriktioner får en riktig smakstart med Bondfilmen ”No Time To Die” som har premiär 30 september.

– Det är en väldigt efterlängtad premiär som har skjutits upp många gånger under närmare ett och ett halvt år. Bond tilltalar också en bred målgrupp, säger Michael Blomqvist.

Bland övriga filmer och premiärer under hösten som han ser fram emot finns bland andra skräckfilmen ”Halloween Kills” (15 oktober), Marvelfilmen ”Venom: Let There Be Carnage” (20 oktober), animerade familjekomedin ”Ron rör om” (29 oktober) och ”Ghostbusters: Afterlife” (19 november).

– Om allt går som planerat kommer vi även att ha premiär på Peter Dalles ”Tills solen går upp” på juldagen och i januari kommer även ”Jag är Zlatan” som många har frågat efter.

­Föreståndare Michael Blomqvist ­välkomnar
till en het biohöst på Saga­biografen.

Att tänka på inför den spännande biohösten

Michael Blomqvist ser verkligen fram emot den spännande biohösten och håller tummarna för att det inte ska bli något bakslag.

– Vi kommer att göra allt för att undvika trängsel i samband med våra premiärer och hoppas även att besökarna tar hänsyn till varandra, säger han.

Text & Foto: Mikael Bergkvist

 

Några av höstens filmer

No time To Die (30/9): I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp.

Halloween Kills (15/10): 2018 blev David ­Gordon Greens Halloween, med ikonen Jamie Lee Curtis, en monstersuccé på biograferna. Och Halloween-natten när Michael Myers återvände är inte över ännu…

Venom: Let There Be Carnage (20/10): Tom Hardy återvänder till den stora duken som den livsfarliga beskyddaren Venom, en av Marvels mest komplexa karaktärer.

Ron rör om (29/10): Berättelsen om den lite blyga skolkillen Barney och Ron, hans nya digitala robotkompis som är tänkt att bli hans bästa vän. Men Ron fungerar inte riktigt som han ska.

Ghostbusters: Afterlife (19/11): En ensamstående mamma flyttar med sina två barn till en liten stad. Snart börjar de förstå att de har en koppling till de ursprungliga Ghostbusters.