Trygg laddlösning för bilen

Intresset för laddbara bilar är rekordstort. Men det kräver också en säker och trygg lösning för laddning där hemma. Något som Oskarshamn Energi har svaret på.

Ofta följer det med en laddare till bilen, men det håller inte över tid. Vid regelbunden användning kan det bli varmgång i uttaget och i värsta fall eldsvåda, säger Hans Johnsson, marknadschef på Oskarshamn Energi och nämner att även försäkringsbolagen fått upp ögonen för detta.

– Det krävs en riktigt bra laddlösning som håller i längden. Vi erbjuder en laddbox och installation till ett fast pris. Dessutom har vi ett trygghetsavtal med full support under avtalsperioden – dygnet runt.

Fördubbling av elbilar

I oktober var varannan nyregistrerad personbil laddbar och var fjärde en elbil, enligt Bil Sweden. Elbilarna har fördubblats jämfört med samma månad i fjol. Många kan också tänka sig en laddbar bil i framtiden. I en ny Sifo-undersökning svarar var tredje att deras nästa bil är en laddbar bil. 

– Intresset för både elbilar och hybrider har verkligen exploderat. Vi har tidigare byggt ut infrastrukturen för laddstolpar och det finns numera 20 laddpunkter i kommunen, säger Hans Johnsson.

Koll på hela kedjan

När det gäller laddningen där hemma, är det lätt att beställa en laddbox via oskarshamnenergi.se. Då ingår en standardinstallation som är förberedd för att kunna hantera upp till 11 kilowatt (3-fas). 

– Laddboxen gör en lastbalansering, där hushållets behov alltid prioriteras framför bilen. Ibland räcker inte 16 ampere och då behövs det säkras upp. Det som är bra med att anlita Oskarshamn Energi är att vi har koll på hela kedjan – från beställning på hemsidan till hur kunden belastar sitt abonnemang. Vi har helheten och finns nära dig. 

Trygghetsavtalet innebär att kunden får tillgång till Oskarshamn Energis beredskap. Det finns alltid tekniker att nå, oavsett tid på dygnet, som kommer ut och fixar eventuella fel. Behövs laddboxen bytas ut, görs detta kostnadsfritt genom detta avtal. 

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Laddbox och trygghetsavtal

Oskarshamns Energis laddbox är en komplett lösning för laddning av bilen. Kostar efter grönt rotavdrag 13 385 kronor, inklusive installation och material. Beställs enkelt via hemsidan. Trygghetsavtalet innebär hjälp dygnet runt, för 149 kronor i månaden.