Adventskalender sätter julkänslan

Adventskalendern på ICA KåBe Hallen är tillbaka! Bakom varje lucka döljer sig ett extra bra erbjudande i butiken.
– Vi vill sprida julstämning hela december, säger butikschefen Therese Ragnar.

Julen närmar sig med stormsteg och förutom julklappar utgör förstås julmaten en stor del av firandet. Och likaså när det gäller förberedelserna inför årets största familjehögtid. 

– Maten har en central roll på julafton, alltifrån julskinkan som ska griljeras till pepparkakorna som ska bakas. Vi har det mesta till julbordet här i butiken och även årets julnyheter. Är det något som saknas är det bara att säga till så kan vi beställa, säger Therese Ragnar. 

Förmånliga erbjudanden

Inför varje jul brukar KåBe Hallen ha en mycket omtyckt adventskalender hela december, med förmånliga erbjudanden bakom luckorna. Förra året blev allt inställt på grund av pandemin, men i år är det dags igen.

– Det är kul att kunna erbjuda något extra till våra kunder. Förutom luckorna bjuder vi på adventsfika varje söndag hela december, säger Therese Ragnar.

Julstämningen har redan kommit till ICA KåBe Hallen i Kristineberg. Längst upp från vänster: Eva Ådvall, Therese Ragnar, Kerstin Larsson, Johan Ekström, Carina Axelsson, Tommy Karlsson och Axel Fredriksson. Längst ner från vänster: Christian Ragnar, Thu Tran och Göran Karlsson.

Kvittolotteri

Dessutom upprepas succén med tävlingen Vinn på ditt kvitto. Då har kunden möjlighet att vinna tillbaka sitt köp genom att lägga kvittot med namn och nummer i en särskild låda under december. Det blir också en teckningstävling för barn. Alla barn kan lämna in en julteckning och denna hängs sedan upp i butiken. Tre vinnare dras efter jul. 

– Det är kul när det händer lite annat och även att det blir extra mycket att göra inför julen. Det är bara skoj, säger butiksmedarbetaren Göran Karlsson.

Trots att han jobbat på KåBe Hallen ända sedan 1984, är han bara på fjärde plats över vem som varit här allra längst. 

– Ett tecken på att vi trivs så himla bra helt enkelt. Det är mycket prat och skratt i lunchrummet. Vi har många stammisar som kommer flera gånger om dagen. Jag behöver inte ens ha namnbricka längre, de flesta vet vem jag är ändå, säger han med ett skratt.

Text: Kristin Wennerström

Foto: Curt-Robert Lindqvist