Kuststaden satsar på nya lokaler

För Kuststaden Fastigheter AB är tillväxt bara förnamnet.
I maj flyttade bostadsbolaget till nya lokaler på Köpmangatan – som också byggdes om till huvudkontor. Men de nöjer sig inte där.

Nyligen öppnades nämligen nya kontor i Kalmar och Nybro. Med kontor även i Västervik och Visby, är Kuststaden ett av de största bostadsbolagen i sydöstra Sverige.
– Nu finns vi på fem orter, vilket är jätteroligt förstås. Att vi väljer att flytta från Garvaregatan är till viss del för att det känts trångbott i de gamla lokalerna, men också för att vi ville satsa och bygga huvudkontor, säger vd Patrick Johansson som startade företaget tillsammans med Magnus Klintheim år 1998.
Trångboddheten berodde mycket på en omorganisation, fyra nya tjänster har tillsatts det senaste året. Bland annat affärsutvecklaren Magnus Johansson och Johan Ronngaard, som blev ekonomichef.
Skapandet av ett huvudkontor, alldeles ovanför Handelsbanken på Lilla torget, ökar tillgängligheten för kunderna markant. Det innebär också att ledningen och administrationen samlas under ett och samma tak, medan driften och fastighetsskötseln sköts från andra, mindre kontor.
– Det är första gången i Kuststadens historia som vi skiljer på driften och administrationen. Är övertygad om att det blir bättre för alla parter, inklusive kunderna, säger Patrick Johansson och fortsätter:
– Skapar också expansions- möjligheter för framtiden, kapaciteten finns att fördubbla personalstyrkan i dessa lokaler (tio personer jobbar här i nuläget). Vi siktar på att fortsätta vår tillväxtresa i den här regionen.
Kuststaden har genomgått en kraftig expansion de senaste fem åren och har nu uppemot 1 400 lägenheter. Totalt förvaltar bolaget över 135 000 kvadratmeter yta, varav 25 000 kvadratmeter nyligen förvärvade i Västervik, Kalmar och Nybro.
– Det finns att jobba med och vi kommer att anställa kontinuerligt. Det är en rolig tid helt enkelt! Extra roligt att få arbeta i sådan kreativ och unik arbetsmiljö som de nya lokalerna inne- bär. Huset är 106 år gammalt och har varit alltifrån bankpalats till stads- bibliotek, berättar Magnus Johansson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.