En imponerande tidsresa

Magnus och Pernilla Hamnert är vana vid att väcka uppmärksamhet. Men paret går också all in på sitt stora, gemensamma fritidsintresse. Tidsenliga kläder och tillbehör är ett måste när de kör sin ögonsten, en Ford Taunus 12M från 1965.

Magnus4 kopia

Parets gemensamma intresse har utan tvekan fört dem närmare varandra och den 4 juli firade de att de varit tillsammans i 30 år.

– Det känns högtidligt när vi använder den. Har som regel att inte svära i bilen, eftersom det var en präst som ägde den innan oss, berättar Magnus Hamnert när Stadsmagasinet träffar honom och frun Pernilla på en av fordonsträffarna på Brädholmen i juni.
Just denna dag var det tema tyska standard- och sportbilar. Något som passade utmärkt för paret från Berga.
– Vår Ford Taunus är i väldigt fint skick och vi deltar ofta i olika utställningar. Den är vår lilla ögonsten, säger Magnus Hamnert som till vardags faktiskt säljer Ford-bilar på Skobes i Oskarshamn sedan tio år tillbaka.
– Ford har blivit lite av min grej. Kan lika gärna tatuera in det i pannan, säger han och skrattar.
Framförallt är det om sommaren som paret använder sin Taunus. Inte bara på utställningar, utan även som bruksbil. Det tidsenliga picknickbordet och de tillhörande små stolarna åker ofta med i skuffen.
– Vi tilltalas av tidsperioden 1950- 1960. Min högsta önskan vore att kunna åka tillbaka i tiden till just dessa två decennier. Är fascinerad av modet på den tiden, av vad som var vardagligt, säger Pernilla och nämner att de gärna åker på loppisar och veteranbilsmarknader för att hitta roliga fynd.
– Allt ska gå i ett, det är mycket roligare. Mitt barnbarn älskar att åka med i bilen, han har en likadan keps som jag. När vår dotter gifte sig förra året var det förstås den här bilen hon använde, säger Magnus och ler.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.