Medlemmarna värnar Coop

Var du än är, finns det alltid en Coop-butik i närheten. Genom att aktivt välja att handla lokalt, bidrar du som kund att Coop kan fortsätta vara den goda kraften – speciellt på mindre orterna. Med sex butiker i Oskarshamns kommun finns en butik nära till hands för alla invånare.

Blomstrar med ungt tillskottCoop Flanaden
Från den minsta butiken till den största. Efter många år som butikschef på Coop i Fårbo, tog den då 30-åriga Linnéa Nicklagård över som butikschef för Coop i Flanaden den 1 maj 2015. Ett imponerande språng i karriären. Nu kan hon se tillbaka mot ett händelserikt och spännande år, med många utmaningar men också en hel del roligheter, längs vägen.
– På ett sätt är det samma arbetsuppgifter som tidigare: plocka upp och sälja varor, ta hand om kunderna och de anställda. Det är precis samma härliga jobb. Men det finns en större utvecklingspotential med en större butik, nya satsningar får en högre genomslagskraft, säger hon.
Bland annat har Linnéa Nicklagård infört Craftstaden-kassen, vilket inneburit ett väldigt stort klirr i kassan för innebandyklubben. Hon har också ökat resultatet för butiken som helhet, något som kommer ägarna – alltså kunderna – till gagn.
– Det är det bästa med Coop. Vi jobbar inte för att en person ska bli rik, vi jobbar för varandra. Det skapar en vi-känsla som är få förunnat, säger hon.

Lojala till bygdenCoop Påskallavik
Genom att välja att göra storhandlingen i sin lokala butik, påverkar kunden i förlängningen att butiken kan vara kvar på orten. Men Coop i Påskallavik har tagit ytterligare ett steg för att säkra framtiden. Det härliga gänget som jobbar här bor alla i, eller i närheten av, Påskallavik.
– Det ligger i alla invånares intresse att ha en butik på orten. Inte bara för att det är bekvämt, utan också för samhällets skull. Därför värdesätter vi var personalen kommer ifrån, då brinner de per automatik mer för detta ändamål, säger Krister Holm som varit stolt butikschef här sedan
22 år tillbaka.
Det går också att uträtta mycket på Coop i Påskallavik. Hämta paket, köpa mediciner eller spela på hästar till exempel. Här finns något för alla.

Välbesökt träffpunktCoop Figeholm
I Figeholm, det lilla, charmiga samhället precis intill skär- gården, har Coop-butiken blivit platsen där både invånare och sommargäster träffas. Den 60-åriga butikschefen Staffan Oskarsson, som varit aktiv i KF Oskarshamn sedan 1978 och butikschef i flera olika butiker, berättar att Coop i Figeholm är otroligt omtyckt.
– Kunderna uppskattar att kunna handla på hemmaplan. Att vi är ombud för Systembolaget, Postnord och Apoteket gör inte saken sämre, säger han.
Med bara ett stenkast från gästhamnen, som är den tredje största gästhamnen i Kalmar län sett till antalet besökare, får butiken dessutom ett rejält uppsving om sommaren.

Butikschef i 25 årCoop Kristdala
Han har sett barn växa upp, flytta, återvända och skaffa egna barn. Lars Ericson har varit butikschef på Coop i Kristdala i imponerande 25 år. Från början kommer han från Stockholm, men flyttade till natursköna Kristdala på grund av kärleken.
– Min fru kommer härifrån och det fanns mycket här som passade mina intressen, så som jakt och fiske. Så när vi väntade vårt andra barn flyttade vi hit, säger han.
Nu är han 57 år gammal, men fortfarande lika stolt över att driva Kristdalas enda livsmedelsbutik. Det strategiska läget vid torget som ofta har olika sorters evenemang, gör att butiken blir en mötesplats i sig.

Fullträff med nybyggeCoop Kolberga2
För fem år sedan satsade KF Oskarshamn på stort och byggde en helt ny Coop-butik i Kolberga. Moderna, fräscha lokaler och ett nytt strategiskt läge i Kolberga ledde till succé med en gång.
– Det har verkligen gått jättebra! Det bor många i närområdet och det händer något hela tiden. Stamkunderna är lojala, samtidigt som vi fått många nya kunder, säger butikschefen Niklas Ågren, som varit butikschef i tolv år och trivs som fisken i vattnet.
Dessutom har vägen i riktning mot hamnen öppnats upp, vilket innebär att Coop fått ett ännu mer strategiskt läge.

Liten men uppskattadCoop Fårbo
Stämningen KF Oskarshamns minsta butik, Coop i Fårbo, är gemytlig och vänskaplig – här känner personalen majoriteten av kunderna. 29-åriga Johannes Karlsson har varit butikschef på Coop i Fårbo de senaste tre åren.
– Det är en lagom storlek på butiken och vi lär känna folket här på ett annat sätt än om vi vore en stor butik. Många tycker att det är trevligt att komma hit och handla, att de får en bra service, säger han och fortsätter:
– I och med att vi är kundägda, har kunderna stor möjlighet att påverka exempelvis utbudet. Något vi självklart lyssnar på eftersom vi vill vara Fårbos butik lång tid framöver.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.