Skapar glädje med sommarfest

En sommarfest för alla ensamma, sjuka och äldre. Ett koncept som visat sig vara riktigt lyckat! Den 16 och 17 augusti fylls därför Villa Shalom i Kolberga, för tredje året i rad, med glädje, sång och gemenskap.

– Det blir en sommarbetonad lunch i trevlig havsmiljö. Förskolebarn sjunger sommarvisor och sedan avslutar vi med kaffe och tårta. Ett riktigt bra tillfälle för att träffas och umgås, säger Ingmar Hjalmarsson och Bo Malm, som står för arrangemanget tillsammans med Britt Falk, Bo Adolfsson, Berno Emilsson och Birgitta Erlandsson.
Första året kom det 96 personer till sommarfesten, andra året 156. Festen är efterfrågad och öppen för alla som söker gemenskap. Tanken är att locka personer som annars kanske inte kommer ut på liknande evenemang om sommaren.
– Det var så vi kom på idén från början. Många människor är ensamma om somrarna och vi ville hitta på något för dem. Därför ska vi också bland annat åka runt på kommunens olika boenden inom omsorgen och berätta om sommarfesten, säger Bo Malm.
Festen sker i samarbete med föreningen Shalom. Ett 20-tal frivilliga bordsvärdar kan exempelvis hjälpa till om någon av gästerna är rullstolsburen eller rörelsehindrad.
Socialförvaltningen och Svenska kyrkan står för finansieringen med 10000 kronor respektive 13000 kronor. Gästerna betalar endast en symbolisk summa på 20 kronor för att vara med.
– Vi är otroligt tacksamma för bidragen vi fått. Det möjliggör att fler personer kan komma och vara med i gemenskapen. Att festen kan vara på Villa Shalom, som ligger otroligt vackert nere vid vattnet, är också väldigt uppskattat, säger Ingmar Hjalmarsson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

Anmälan till sommarfesten

Datum: 16 och 17 augusti klockan 12-15
Plats: Villa Shalom, Homhällevägen i Kolberga
Kostnad: 20 kronor
Anmälan: Senast 10 augusti till Britt Falk 070-511 04 96, Bo Malm 073-051 59 66, Ingmar Hjalmarsson 070-159 56 15 eller Bo Adolfsson 0491-100 53

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.