Blomstrande sommaraktivitet

Boka den 13 augusti i kalendern! Då intar nämligen tusentals pelargoner Badholmen.

Pelargondagen

Det blir pelargoner i mängder på Badholmen den 13 augusti. Bakom arrangemanget står föreningen Pelargon Oscar; Rosie Raismaa, Kerstin Kreutz-Sabel, Ingegärd Kreutz och Elisabeth Holgersson.

Det är 19:e gången de engagerade medlemmarna i kultur- och blomsterföreningen Pelargon Oscar anordnar omtyckta Pelargondagen på Badholmen i Oskarshamn.
– Föreningen har många aktiviteter hela året, men det här är vår stora grej. Vi hoppas självklart att det kommer minst lika många besökare som förra året, säger ordföranden Kerstin Kreutz-Sabel.
Pelargondagen på Badholmen är det enda ständigt återkommande pelargoneventet i den här storleken i Sverige. Förutom utställning och försäljning av tusentals pelargoner, kommer som vanligt kända ansikten från den svenska trädgårdseliten att föreläsa. I år kan föreningen stolt presentera Peter Bengtsson Laholm, som kom tvåa i SVT:s Trädgårdskampen. Även Jenny Svensson från Trädgårdslandet ska föreläsa.
Det blir också baktävling där vem som helst kan lämna in ett bakverk som ska vara smaksatt med doftpelargonblad, mellan klockan 9 och 10 under Pelargondagen. En jury bestämmer sedan vilket bakverk som är godast.
– Det är aktiviteter hela dagen. Missa inte den stora pelargonutställningen! Ett 30-tal utställare finns på plats, med försäljning av alltifrån plantor till hantverk. Det blir även hönsutställning och visning av bisamhällen, berättar Kerstin Kreutz-Sabel.
Restaurang Badholmen serverar strömmingsflundra och pelargontårta dagen till ära.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.