När visionerna blir verklighet

– Det är roligare att gasa än att bromsa!
Det tycker Fredrik Bladås, ägare till byggföretaget KBG, som den 24 september har öppet hus i sina nya, större lokaler vid den södra infarten till Oskarshamn.

Kustbygg 2

KBG-anställde Peter Ljungberg tycker att de nya lokalerna håller toppklass.

Att företaget ska växa har alltid varit en stark ambition hos entreprenören Fredrik Bladås. Men det handlar inte bara om att vilja – han vågar också ta steget.
I slutet av augusti flyttade KBG, Kustbygg Group AB, in i de stora lokalerna på Stenbergsvägen där Berggrens Däck huserar i dag.
– Det blir ett riktigt bra läge alldeles vid södra infarten. Ett av de bästa lägena enligt mig. Vi får nära till allt och kan samla flera verksamheter under samma tak, säger Fredrik Bladås som köpt fastigheten.
Berggrens däck kommer att vara kvar och får dessutom ännu fler grannar. Mursleven och Ocab flyttar också in.
– Vi blir ett stort gäng! Efter att ha renoverat och fräschat upp lokalerna i ett halvår känns det fantastiskt bra att flytta in, säger Fredrik Bladås.
De gamla lokalerna på Södra vägen var nämligen alldeles för trångbodda – när Kustbygg flyttade in fanns fyra anställda i företaget. Nu är de 25 stycken.
– Vi växte ur lokalerna helt enkelt. Började prata för ett och ett halvt år sedan om att vi nog behövde flytta inom två–tre år. Det blev lite tidigare, säger Fredrik Bladås och ler.
På den nya adressen finns också allt som kan tänkas behövas. Stora, härliga kontor. Rymliga personalutrymmen. Till och med ett eget gym!
– Tyckte det kunde passa bra för de anställda. Tänkte också se till att det kommer hit en naprapat regelbundet.
Något som förstås uppskattas rejält hos de anställda.
– Otroligt roligt att Fredrik satsar på både oss och nya lokaler. Lokalerna håller verkligen toppklass! Känns väldigt lyxigt med gym, säger Peter Ljungberg, anställd sedan januari förra året.
Förutom en bättre arbetsmiljö, håller ett 1 450 kvadratmeter stort kallförråd för nya hyresgäster och en rejäl golvbutik på att byggas. I butiken finns allt kunden behöver för att få inspiration till exempelvis en renovering.
– Vi har utökat med fler leverantörer och utställningar än i den gamla butiken. Många uppskattar att få känna och klämma på materialet innan vi installerar det. Att vi kan erbjuda totalentreprenad inom bygg, golv och måleri är vår styrka. Hos oss räcker det med en enda kontakt, säger Fredrik Bladås som prisats flera gånger för sin framåtanda och nytänk.
Allmänheten är välkommen att hälsa på i de nya lokalerna redan nu, men den 24 september hålls en stor invigning för att fira flytten. Det blir ett stort happening med flera inbjudna gäster. Bland annat visar Skobes upp sina nya Volvo V90 och S90. IK Oskarshamn är på plats och spelar bordshockey. Det blir dessutom en uppblåsbar hinderbana och sumofotboll. Och så bjuder man på korv med bröd förstås!

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

KBG

KBG ägs och drivs av Fredrik Bladås, som startade företaget 2003. Från början var namnet Kustbygg men företaget heter numera Kustbygg Group, alltså KBG. 25 personer jobbar här. KBG levererar helhetslösningar inom bygg, golv och måleri.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.