Tar över stafettpinnen

Den nya marknadsområdeschefen på Länsförsäkringars kontor i Oskarshamn, Anna-Karin Sjöberg, är en person med många järn i elden. Energin hämtar hon på motionsspåret i Kristineberg, ofta med hunden Dusti vid sin sida.

annakarin3

Anna-Karin Sjöberg tar över stafettpinnen som marknadsområdeschef på Länsförsäkringar i Oskarshamn. Ofta börjar eller avslutar hon arbetsdagen med en löptur i skogen, till hunden Dustis stora glädje.

– Mitt stora intresse är just löpning. Är absolut ingen elitlöpare, men jag älskar att komma ut i friska luften och motionera. Blir alltid pigg och glad efteråt, säger hon.
Anna-Karin Sjöberg har arbetat på Länsförsäkringar Kalmar län i 17 år, mestadels på oskarshamnskontoret. De senaste tre åren har hon varit marknadsområdeschef i Vimmerby.
– Det var kul att prova på något annat. Men när samma tjänst nu dök upp i Oskarshamn, kändes det naturligt att hoppa på. Det gör också att jag får mer tid med barnen i och med att pendlingen försvinner, säger hon.
Hon och Kristin Ekermark Tällström, som hade positionen tidigare men nu har flyttat till Stockholm, har jobbat tätt tillsammans under åren och Anna-Karin Sjöberg är därför redan insatt i hennes arbete.
– Det känns jätteroligt att få en ny utmaning. Det har hänt mycket under tiden Kristin varit här! Kommer fortsätta med hennes ihärdiga arbete att jobba för våra ägare: kunderna. Länsförsäkringar är en stor del av samhället i dag, alltifrån sponsring av föreningslivet till att betala ut skadeersättningar som leder till nya jobb för exempelvis hantverkare. Det är det som är det bästa med LF, pengarna går tillbaka till kunderna.
Länsförsäkringar spelar också en stor roll i lokala evenemang, så som Oskarsgalan och välgörenhetsloppet Oskarshamns stadslopp.
– Jag kommer ta över stafettpinnen tillsammans med Elin Fredriksson för loppet som LF arrangerar för tredje gången nästa år. Med tanke på min passion för löpning så kan det inte passa bättre, säger Anna-Karin Sjöberg.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers och Kristin Ekstrand

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.