Mycket på gång på framtidens arena

Satsningarna är i full gång på Arena Oskarshamn. Simhallens efterlängtade läktare är äntligen på plats och snart även en ny, vedeldad bastu. Men det största av allt påbörjas redan i vinter: utbyggnaden av gymmet och Oskarshamns alldeles egna Mauritiusstrand!

arenan-10-ar-1

En ny vedeldad bastu med plats för 16 personer är snart på plats utanför simhallen. Verksamhetschefen Anton Berntsson hugger gärna tag i ett stort framtida behov av ved.

Nu i september är det exakt tio år sedan Arena Oskarshamn var färdigställd efter tre byggetapper. Det firas med spännande satsningar och roliga aktiviteter.
– Med över en halv miljon besökare per år är både arenan och simhallen viktiga inslag i Oskarshamn. Det innebär också stora utmaningar – för att anläggningen ska vara fortsatt attraktiv måste vi hänga med i utvecklingen och hålla den modern, säger fritidschefen Daniel Stenberg.
Alldeles nyligen installerades därför en stor mobil läktare inne i simhallen med plats för 120–150 personer.
– Ett jättelyft för hela simhallen, helt klart. Läktaren är lätt att plocka upp och ner. En mycket flexibel och bra lösning för oss, säger Anton Berntsson, verksamhetschef för simhallen.
Också till stor glädje för Oskarshamns Simsällskap, som i många år efterfrågat en läktare till framför allt alla tävlingar.
– Vi är jätteglada att det finns en rejäl läktare i simhallen nu, det är något som kommer bli uppskattat hos föräldrar och ungdomar. Det skapar också förutsättningar för att fler tävlingar kan hållas i Oskarshamn. En stor eloge till fritidskontoret, säger ordförande Pär Henrysson.
Men läktaren är inte allt – i oktober/ november byts den slitna utomhusbastun mot en ny.
– Den gamla har gjort sitt helt enkelt. I stället får vi en vedeldad bastu som är både modern och större. Våra två bastukvällar i veckan för allmänheten har varit väldigt populära. De kommer även fortsättningsvis ingå i entréavgiften, säger Anton Berntsson.
Inom kort börjar också den mycket efterlängtade utbyggnationen av det trångbodda gymmet. 200 kvadratmeter byggs till på övervåningen i vinter.
– Otroligt roligt att äntligen kunna säga: nu blir det av! Tanken är att flytta motionsmaskinerna till de nya lokalerna och dessutom skapa ett helt nytt spinningrum, säger Olof Eriksson, anläggningschef på fritidskontoret.
Eftersom utbyggnaden kommer att stå på pelare, uppstår en naturlig gång under till Idrottsparken. Därför passar man också på att bygga en ny, välkomnande entré.
– Under pelarna finns också utrymme att skapa det vi pratat om så länge: Oskarshamns egna Mauritiusstrand! Sandfärgade plattor, gröna växter, en härlig fondvägg och varma sollampor ska skapa känslan av att vara utomlands vid havet, säger Daniel Stenberg förväntansfullt.
Förhoppningen är att allt ska vara färdigbyggt till våren. Därefter fortsätter satsningarna i form av en ordentlig servering till simhallscaféet och en ny, häftig rutschbana. Allt för att skapa en modern och attraktiv multianläggning – en framtidens arena.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.