Bankärendet blev lyckträff

När ett enkelt bankärende blev så mycket mer – och så mycket bättre. Nu har Therése Wildis och Torgny Bengtsson en ekonomi helt och hållet anpassad efter deras livssituation.

Många hanterar sitt sparande och sin pension på samma sätt som de alltid gjort. Men det finns andra lösningar som faktiskt kan vara mer fördelaktiga. Något som oskarshamnsparet Therése Wildis och Torgny Bengtsson upptäckte av en ren tillfällighet.
– Vi skulle gå in på Swedbank och sätta in pengar till barnen via fonder. På samma gamla sätt som jag hade gjort tidigare. Ingen av oss var egentligen särskilt insatt i ekonomi, berättar Therése Wildis.
Personalen i kundmottagningen uppmärksammade parets strävan och slussade dem vidare till privatrådgivaren Liselotte Kämpe. Det blev starten på en resa som paret är mycket tacksamma över i dag.
– Vi hade fortsatt sätta in pengar i samma förlegade sparform om inte Liselotte fångat upp oss. Hon berättade om Kapitalförsäkring och hur mycket bättre det var. Nu har vi ett jättebra sparande både för barnen och oss själva i form av pensionsspar. Vi vet också allt om hur pensionen är uppbyggd, har fått ett riktigt bra billån och rådgivning kring risktagande vid köp av fonder, säger Therése Wildis.
Ett möte blev tre och snart hade paret full koll på allt rörande sin ekonomi. Till och med om någon av dem skulle gå bort, bli sjuk eller om de skulle separera. Vägg i vägg med Swedbank finns nämligen Juristbyrån, som gör en kostnadsfri livsbesiktning.
– Vi upprättade sedan samboavtal och testamente bland annat. Det var en tuff process att gå igenom allt, men det var otroligt skönt efteråt. Bättre att ha allt ordnat innan krisen inträffar, säger Torgny Bengtsson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Kapitalförsäkring

Kapitalförsäkring är ett enkelt sparande till barnen, dig själv eller din pension. I en sådan kombineras ett sparande i fonder och värdepapper med försäkringssparandets fördelaktiga skatteregler. Du kan själv välja vem du sparar till, när och hur pengarna ska tas ut och det kanske bästa av allt: pengarna är redan skattade och klara när de betalas ut.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.