Stort firande av Mazdas comeback

I helgen firar Holmgrens Bil att Mazda är tillbaka i Oskarshamn. Sex olika modeller finns att provköra. Självklart bjuds det på både tårta och kaffe!

– Mazda är ett efterlängtat bilmärke bland kunderna och vi är otroligt glada för att det kommit tillbaka efter sex år. Det ska såklart firas, säger Jörgen Pettersson, projektledare Öst på Holmgrens Bil.
Det finns nya, fräscha modeller i alla storlekar redo att provköras. Den japanska tillverkaren har föryngrat och förändrat hela programmet, så att det finns något för alla.
– Det är verkligen ett brett sortiment, från den minsta personbilen till den största. Mazda är en gedigen kvalitetsbil som lockar många att köpa Mazda om och om igen, säger Jörgen Pettersson.
Under sommaren har försäljningen av Mazda gått som tåget och nu är också den nya avdelningen på Holmgrens Bil färdigställd. Allmänheten hälsas välkommen den 1-2 oktober för tårta, kaffe och fördelaktiga erbjudanden.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Lokal historik för Mazda
Märket fanns på Johanssons Bil i 30 år mellan 1980 och 2010. Ända sedan Holmgrens Bil tog över för tre år sedan har funderingarna funnits kring Mazdas vara eller icke vara i Oskarshamn. Innan sommaren kunde Stadsmagasinet berätta att Mazda är tillbaka igen – närmare bestämt på Holmgrens Bil på Bilgatan i Oskarshamn.