Sportig nykomling imponerar på Fredrik

När 38-­åriga Fredrik Svensson såg att Kia kommit till stan, tvekade han inte. Sportig, bränslesnål och sju års nybils­garanti – bättre kunde det inte bli. Nu är han stolt ägare av en Kia Rio Special Edition.

kia-1_retusch

Service, engagemang och kunskap. Här är gänget som jobbar på Smålands Motor i Oskarshamn. Från vänster Tomas Eriksson Jessica Stalsbo, Robin Eng, Håkan Karlsson Sofie Åberg, Dennis Fransson, Alexander Karlsson, Mattias Berg, Christian Eklund, Marcus Andersson, Catarina Karlsson och Jonas Blent.

Den första helgen i oktober hade Smålands Motor i Oskars­hamn invigning av sitt senaste tillskott i bilfamiljen: Kia. Men flera modeller fanns att provköra redan några veckor innan och det var flera som tog tillfället i akt.
– Lokalt har intresset varit rekordstort för ett nytt bilmärke och vi har redan sålt flertalet bilar. Men så har det också varit tredje mest sålda bilmärket i Sverige under sommaren, säger Marcus Andersson, plats­- och marknadschef på Smålands Motor.
En av alla nöjda kunder är Fredrik Svensson från Oskarshamn. Han köpte den allra första Kia-­bilen på Smålands Motor. Till vardags jobbar han på Saft AB och kör ofta sina söner William och Elton till olika aktiviteter. För honom själv blir det många turer till golfbanan.
– Vi behövde en andrabil som var av en mindre storlek och bränslesnål. Hade hört mycket gott om Kia från arbetskamrater, de var supernöjda med sina bilar. Åkte till Smålands Motor för att kolla in utbudet och på den vägen är det, säger han.
Med sin sportiga design och imponerande långa garanti, är Kia svårslaget. Bil­ märket har tagit marknadsandelar i rask takt.
– Kia går som tåget och är idag ett av världens snabbast växande bilmärken. Det märks att Kias organisation verkli­gen vill framåt, de nöjer sig inte med en tredjeplats i Sverige. Från mitten av september finns märket representerat i övre mellanklass, via den nya kombin Optima Sportswagon.
För Fredrik Svensson blev det en Rio Special Edition – en stor mindre bil med mycket attityd. 7­-tumsnavigator, rattvärme och backkamera är några av moderniteterna som ingår.
– Är riktigt nöjd med min Kia. Sportig, smidig att parkera inne i stan och billig i drift. Dessutom får jag plats med båda golfväskorna eller min sons hockeytrunk där bak! Verkligen roligt att Kia kommit till Oskarshamn.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.