Lever nära andevärlden

Spöken, eller andar som de också kallas, är högst verkliga. I alla fall om man frågar Katarina Nyqvist i Sörvik utanför Oskarshamn. Hon har sett och hört andar ända sedan hon var liten.

Numera arbetar Katarina Nyqvist som medium och healer via sitt företag Andligt ljus. En heltidssysselsättning sedan januari, då hon sade upp sig efter 27 år i äldreomsorgen.andligt-ljus-15-katarina-nyqvist
– Jag kände en dag att det var dags. Har haft det mediala som fritidssysselsättning länge och till slut kände jag starkare för det. Hade nog ångrat mig om jag inte vågat satsa.
För Katarina Nyqvist har ”andevärlden” haft en stor påverkan på hennes liv ända sedan barnsben.
– Har ett starkt minne från när jag var elva år gammal. Farfar hade precis gått bort, men jag kunde se honom ändå. Kände att han strök mig över håret, berättar hon.
Som barn var det förstås svårt att greppa vad som försiggick. Känslan att vara annorlunda var överhängande.
– Har alltid känt mig konstig, aldrig passat in. Det fanns ingen att prata med som förstod vad jag gick igenom. Trodde ett tag att jag blivit knäpp och mådde faktiskt riktigt dåligt som tonåring. Ljuset från andevärlden och tydliga, nästan bibliska budskap därifrån fick mig att kämpa vidare. Efter en medial utvecklingskurs 1999 fick jag verktygen som behövdes för att kunna leva i två världar samtidigt.
Såhär i efterhand är Katarina Nyqvist tacksam över den inre resan hon gjorde som ung. Självkänslan är en helt annan och hon kan använda sina erfarenheter i sin strävan att förstå och hjälpa andra.
– Har alltid berättat för folk om det jag sett, aldrig hymlat. För mig är ärlighet och sanning prioritet nummer ett. Därför ber jag mina kunder att inte berätta något om sig själva förrän de kommer hit. I stället ber jag mina guider om vägledning och läser av auran på kunden.
Katarina Nyqvist arbetar från sitt hem i Sörvik, alldeles invid gamla Påskallaviksvägen. Här utför hon privata sittningar, gruppseanser, auramålning, healing och endagskurser för dem som vill prova på sin mediala förmåga. Dessutom gör hon husreningar i ”hemsökta” hus.
– Det kan vara andar som inte är färdiga med sina liv och kanske inte ens medvetna om att de gått bort. Det kan skapa frustration hos både anden och de som bor i huset. Då fungerar jag som en kanal till andevärlden. Pratar med anden om hur det ligger till, han eller hon får tala ut om sina känslor och är efter det oftast redo att gå över till ljuset, säger hon.
Finns det onda andar?
– Ja. Inte demoner som man ser i skräckfilmer dock. En ond ande är en person som inte var särskilt snäll i sitt jordeliv. Dessa andar kan vara riktigt envisa att bli av med. Ibland måste jag till och med bli arg. Hade en kund som stördes av en ond ande som spökade, väckte dem om nätterna. Sedan jag var där och renade energin, har allt spökeri försvunnit.
Har du själv blivit rädd av en ande?
– När jag var yngre, 26-27 år gammal, och dottern bodde hemma. Blev helt vettskrämd vid ett tillfälle. Hörde ljud från trappan och såg andar sitta i sängen. Trodde det var farligt och otäckt, så jag höll kudden över huvudet. Nu vet jag bättre.
Du pratade förut om dina guider, vad är det?andligt-ljus-7-katarina-nyqvist
– Alla har guider här på jorden, en form av ande som hjälper och stöttar en. Jag har lärt mig att prata med mina, lyssna på dem och till och med se dem.
Hur fungerar healing?
– Egentligen är det andarna som gör själva jobbet, jag använder bara min kropp som kanal till andevärlden. Det handlar om att balansera kundens egna energier.
Vad gör du på en gruppseans?
– Då länkar jag in mig till andevärlden och förmedlar budskap och hälsningar från nära och kära. Ett lättsamt tillfälle för exempelvis ett kompisgäng eller kollegor. Andevärlden tycker att det är roligt att visa upp sig och jag lämnar förstås inte ut personliga saker utan tillåtelse.
Vad är din mest extraordinära upplevelse med andevärlden?
– Det var när min biologiska pappa, som jag aldrig hann träffa, dök upp här hemma en långfredag. Han sa till mig att hämta dragspelet och vi sjöng sedan en väldigt vacker vaggvisa tillsammans. Texten har jag numera inramad över sängen. Det var en helt otrolig upplevelse som jag kommer att bära med mig resten av mitt liv.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.