Julmarknad för hela familjen

Extra hög mysfaktor och ännu fler aktiviteter för barnen. Skriv upp den 19 november i kalendern!
Då blir det julmarknad av gammeldags tappning i Bråbo.

För sjunde året i rad arrangerar Bråbygdens intresseförening kommunens största julmarknad.
– Vi växlar upp i år med ett större antal utställare, runt 50 stycken. Många nya står på kö för att få delta och de som varit här förut återkommer gärna, berättar ordförande Jimmy Svensson.
– Med besöksrekord i fjol, då över 2 000 personer kom, hoppas vi på att ännu fler tar sig en tur till Bråbygden. Det genuina kulturlandskapet här är som gjort för att skapa en stämning av gammeldags jul.
Tomten kommer vara på plats och ta emot barnens önskelistor, en smed smider järn i en av de mindre byggnaderna och det bjuds på levande musik. Vid lägerplatsen tilltalas smaksinnena, då det bland annat görs kolbullar över öppen eld. Eld är vanligt förekommande på Bråbygdens julmarknad. Marschaller och eldkorgar lyser upp och skapar julstämning.
– Vi kallar det ljusfestival och det bidrar mycket till trivseln. Förutom mysfaktorn satsar vi i år extra mycket på gratisaktiviteter för barnen. Det blir hästskokastning, bollplank, julgransplundring, julpyssel och mycket annat roligt, säger Jimmy Svensson.
Utställarna står spridda över hela skolområdet samt i Bråbogården där ostkaka med sylt och grädde serveras. De erbjuder alltifrån genuint hantverk till delikatesser av olika slag. För den hungrige serveras också grillad korv, gröt med skinksmörgås, en hel del hembakat med kaffe och glögg.
– Ordentligt med julmys med andra ord! Vi har förberett för julmarknaden sedan januari och det är en hel del ideellt arbete som ligger bakom. Det är också mycket tack vare alla våra sponsorer som vi kan driva allt.

Text & foto: Kristin Ekstrand

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.