Drömjobbet med stjärnstatus

Sjukdomsbeskedet blev ett uppvaknande som ledde till radikala förändringar. Nu är 28-åringen Anna Wesselink från Fliseryd inte bara frisk – hon lever drömlivet i USA som agent/assistent åt den svenska Hollywoodfrun Maria Montazami.

– Det handlar helt enkelt om att våga ta steget, säger Anna Wesselink i en telefonintervju med Stadsmagasinet från Maria Montazamis trädgård i Orange County, Kalifornien.fullsizerender-4
Många har kanske sett Anna Wesselink i tv-programmet Svenska Hollywoodfruar på TV3. Här figurerar hon allt oftare i sällskap med Maria Montazami, som varit med sedan starten 2009. Ett program som just nu följer fem fruar och vad de gör i vardagen, alltifrån dyra inköp till lyxiga fru-luncher.
– Står verkligen och håller andan i bakgrunden när fruarna träffas. Blir ibland chockad över hur vissa beter sig, men Maria är ”cool as a cucumber” som man säger här. Är så tacksam över att det är Maria jag jobbar för, säger hon och fortsätter:
– Maria har verkligen blivit älskad av svenska folket genom programmet. Faktum är att hon är precis likadan i verkligheten, som på tv. Det spelar ingen roll om det är hundratals fans som står i kö för att träffa henne, hon får varje person som träffar henne att känna sig speciell. Maria är genuint snäll och omtänksam, säger Anna Wesselink.
För hur många Hollywoodkändisar ser till att fansen får möjligheten till en träff på tu man hand? Det var faktiskt så det gick till när Anna Wesselink träffade Maria Montazami för snart fyra år sedan.
– Bodde i USA då och min mamma, som är ett stort fan av Maria, upplyste mig om att Maria bara bor tio minuter bort. Jag kontaktade hennes agent och bad henne sätta upp ett privat fanmöte. Vi träffades alla tre över en kaffe på Starbucks och det sa bara klick mellan mig och Maria. Bytte telefonnummer och en vecka senare var jag hemma hos henne över ett glas vin. Det var då hon berättade att hon behövde en assistent.
För tillfället arbetade Anna Wesselink då som office manager på ett läkarkontor i Orange county, som ligger cirka en timme söder om Los Angeles. Jobbet hos Hollywoodfrun lockade dock mera och hon sa ja på stående fot.
– Varför inte liksom? Att ta chanser är en del av livet, säger hon.
Denna förmåga till spontanitet är något som präglar Anna Wesselink, men det har inte alltid varit så. Ända sedan barnsben har hon planerat allt i minsta detalj, även sin framtid. Men när Anna Wesselink som 19-åring fick diagnosen tumör i bukspottkörteln och även en cysta i lungan, tänkte hon om.
– Efter en radikal borttagning blev jag friskförklarad, men hade då kommit till insikt att det inte går att planera livet in i minsta detalj utan våga ta risker och se vad som händer. Hoppade därför av utbildningen till affärsjurist på Linköpings universitet som jag studerade, gjorde slut med pojkvännen, tog mitt pick och pack och flyttade till USA. Jag skulle ha kul och ta vara på livet i stället för att planera allt!
Och så blev det verkligen. En helt ny värld öppnades när hon började på Santa Monica college. Redan andra helgen träffade Anna Wesselink, då Anna Grönberg, sin stora kärlek: Clinton. Efter att han bjudit ut henne sju gånger, tackade hon till slut ja.img_3412
– Jag blev störtkär. Den 1 november 2010 förlovade vi oss. Bara någon vecka senare smyggifte vi oss på ön Catalina utanför Kalifornien. Vi hade dock ett stort bröllop den 2 juni 2012 i Döderhults kyrka för hela släkten och alla vänner, berättar hon.
Efter att ha hittat sina drömmars man, dröjde det bara ett år innan hon också hade hittat sitt drömjobb hos Hollywoodfrun. Nu är de nära vänner och i somras firade Maria Montazami midsommar med Anna och hennes familj i Hycklinge hage.
– Hela min släkt fick träffa henne. Morfar tog med henne till Stensjö by och även till Gunnarsö. Maria tyckte verkligen om Oskarshamn, så det är möjligt att det blir fler gånger!

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Privat

Anna Wesselink om…
Marias alla tassels (tofsar): ”Det är helt tassle-torrt numera! De ligger på vinden. Maria har bytt inredning helt och har det mer skandinaviskt, mycket vitt och grått.”
att själv medverka i tv-programmet Svenska Hollywoodfruar: ”Personerna i tv-teamet är otroligt glada och duktiga. Men blir lite stel när jag ska intervjuas framför kameran.”
att ha Maria som chef: ”Trivs som bara den. Jobbet är otroligt varierande och kan inte tänka mig en bättre chef. Förhopp- ningsvis får jag vara med ett bra tag till.”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.