Kul julstämning hela december

ICA Nära KåBe Hallen i Kristineberg lanserar sin egen adventskalender till jul. Men inte nog med det! Luciafika, tipspromenad i butiken, paketjakt och mycket mera väntar i december.
– Vi vill satsa ännu mer på kunderna, säger ägaren Therese Nilsson.

kabe-jul-4

Det gäller att ha roligt på jobbet! Det vet butiksmedarbetarna Kerstin Larsson och Eva Ådvall som banade väg i bakavdelningen.

Julen närmar sig med stormsteg och för många står matlagning i alla dess former på schemat. Alltifrån lussekatter och pepparkakor till egna köttbullar. Det leder också till mycket inhandling i den närmaste matbutiken.
– December är vår bästa månad och vi tänkte: Varför inte göra något extra roligt just då? Vi slog våra kloka huvuden ihop och kom på en hel del aktiviteter som kunderna förhoppningsvis kommer att uppskatta, säger Therese Nilsson.
Till exempel har KåBe Hallen en egen adventskalender (se här intill). Varje dag i december, ända fram till julafton, gäller det att hålla utkik efter en klippvara i butiken. Varan är alltid hemlig fram tills aktuell dag.
Detta kryddas med olika aktiviteter, så som adventsfika, tipspromenad där priset är en varukorg med varor, Luciafika, kvittotävling och paketjakt för barnen.
– Julen är ju en väldigt mysig högtid och det är en känsla vi vill fånga i KåBe Hallen genom våra aktiviteter. Dessutom gör vi vår egen sill på plats, vilket brukar vara mycket uppskattat. Faktum är att det krävs en extra i personalen för just detta!
Det är den andra julen i butiken för ICA-handlaren Therese Nilsson, som tog över för drygt ett år sedan. Nu är hon mer varm i kläderna och har det senaste året satsat på flertalet förbättringar i butiken. Bland annat en annan mer lättillgänglig struktur för postpaketen, en helt ny salladsbar och fräscha kassor.
– Tanken är att det ska hända en hel del framöver, säger Therese Nilsson utan att vilja avslöja mera.
Nu är det dock julen som står i fokus och hon räknar med att det blir full rulle i butiken i december. Själv ser hon fram emot en julafton med familjen, med god julmat som hennes mamma och svärmor står för.
– Älskar deras julbord, speciellt Jansson. Skönt att inte behöva stå för matlagningen själv och slippa den stressen. Roligt är också att plocka fram tomtarna och adventsljusstakarna – då vet man att julen snart är här, säger hon med ett leende.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

julkalender

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.