Laddad inför nästa körning

Miljömedvetna – ända ut i fingerspetsarna. Budfirman Jetpak i Oskarshamn har nyligen tagit ett steg längre mot en bättre miljö. Majoriteten av de lokala buden för landstinget går numera endast på elektricitet.

jetpak2

För Carola och Stefan Johansson, som driver Jetpak i Oskarshamn, är den nya investeringen i en elbil spännande. Planen är att ladda bilen varje natt.

– Miljön har alltid varit i fokus för oss. Därför känns investeringen i en elbil fullt naturlig och väldigt spännande, säger Carola Johansson som driver företaget tillsammans med sin man Stefan.
Det var drygt ett år sedan som det enda renodlade budbolaget med säte i Oskarshamn, Jetpak, lyckades att ta hem ett stort femårsavtal med Landstinget i Kalmar län.
Uppdraget: att köra post och prover av olika slag från sjukhusen och hälso- centralerna i norra Kalmar län, vilket inkluderar Oskarshamn, Västervik, Vimmerby och Hultsfred. Något som ledde till fyra nyanställningar och inköp av fler budbilar.
– Bilarna går på miljövänlig diesel men vi har länge haft tanken att åtminstone en av dem ska gå på elektricitet. Utvecklingen av elbilarna har gått framåt och nu kan den vi valt att inrikta oss på, Renault Laguna, gå hela 14 mil på en laddning! Det passar oss perfekt, säger Stefan Johansson och nämner att kostnaden endast blir två kronor milen.
Jetpak i Oskarshamn är därmed bland de första bland alla Jetpak i Sverige med att införskaffa en ren elbil.
– Det är ett slag för miljön, helt klart. Vi har från starten haft en gedigen miljöpolicy, bland annat måste alla våra chaufförer gå kursen Eco-driving och på varje faktura informeras kunden hur mycket utsläppsprocent (antal kilo koldioxid) paketet kostat. Vi har ett miljötänk i allt Jetpak gör, också i planering och logistik där de miljömässiga vinsterna är tydliga. Det gäller att tänka ett steg före när det gäller alla paket, vilket också kunden tjänar på tidsmässigt, säger Carola Johansson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

Jetpak i Oskarshamn

Levererar alla sorters bud i tid, oavsett vart de ska. Buden kan komma från hela världen, väga upp till 1 500 kg och antingen vara planerade eller spontana som måste fram omgående. Förutom ett stort avtal med landstinget gällande post och prover, kör Jetpak i Oskarshamn bud för kommunen (mat för olika omsorger), flertalet industrier, företag och förstås även för privatpersoner. E-handeln har vuxit något enormt de senaste åren och personalen på Jetpak arbetar in på småtimmarna till julafton för att få fram alla julklappar. Totalt finns elva budbilar, inklusive den nya elbilen, samt 13 personer i personalen i Oskarshamn till hands för budkörning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.