Inspirerande förvandling

En roligare och mer inspirerande matbutik. Coop i Mönsterås har fått en rejäl make-over. Och vilket lyft det blev! Mycket tack vare den nya butikschefen Emma Jonsson, 28 år, som har haft fullt upp hela året.

De nya frysarna och kylarna har precis satts in. Likaså den nya brödavdelningen som bytt plats med blommorna. För att inte tala om den nya charkdisken som blivit större och har ännu bättre utbud!coop-m-ras-1-emma
Ända sedan Emma Jonsson började för ett år sedan, har ett förvandlingsarbete pågått i butiken. Nu ska allt äntligen vara klart.
– Det känns otroligt skönt. Vi har verkligen haft fullt upp det senaste året, men det har bara varit roligt. Personalen har kommit med egna tips och idéer, vilket jag gärna tagit emot. Kan verkligen säga att vi gjort den här förändringen tillsammans, säger hon.
I princip alla varor har bytt plats i butiken, ”varuskeppen” är mindre och gångarna bredare. Mycket gammal, sliten inredning har bytts ut och det har tillkommit en lång rad med energieffektiva frysar. Kylutrymmet har blivit dubbelt så stort och därmed också sortimentet på färskvaror.
– Kunderna har varit positiva under hela processen, även om det kanske ibland är svårt att hitta varornas nya plats. Men då har vi alltid funnits tillgängliga och visat rätt väg – kundkontakten är det viktigaste vi har!
Förändringarna har lett till en fräschare butik med öppnare och luftigare ytor. Varornas placering är mer genomtänkt, de ekologiska produkterna är samlade i gröna gavlar och frukten är mer synlig genom ett egenbyggt ”fruktskepp”. Dessutom har personalen fått helt nyrenoverade utrymmen, både kök och omklädningsrum.coop-m-ras-3-emma
– Alla förbättringar har behövts för att få upp fräschhetskänslan. Samtidigt har det blivit en roligare och mer inspirerande butik. Målet är att vara kundens färskvarubutik i centrum och det hoppas jag att vi är nu.
Själv älskar Emma Jonsson både matlagning och bakning, speciellt tårtor som är lite av hennes specialitet. Att jobba med livsmedel passar därför som handen i handsken. Hon började i kooperationen den 1 november 2015 och blev butikschef i Mönsterås två månader senare.
– Har arbetat i matbutik tidigare, men det är en annan värld att jobba för Coop som är helt kundägt. Det är olika tänk – här jobbar vi för varandra och för föreningen, inte för en enskild ägare, säger hon.
Detta tänk är en röd tråd genom hela verksamheten, inte bara när det gäller förbättringar utan även sponsring av föreningar och deltagande på lokala aktiviteter. Bland annat har butikspersonalen sålt korv på Bluesfestivalen och kroppkakor på höstmarknaden (1 200 stycken!).
– Det är viktigt att visa upp oss och samtidigt visa att vi är med och deltar i samhället. Nästa år ska bli ett riktigt aktivitetsår, lovar Emma Jonsson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.