Monstersäljaren går i pension

Runt 8 000 sålda bilar i Oskarshamnsområdet. Nu går monstersäljaren Mats Vernersson i pension. Efter 27 år på Be-Ge Personbilar känner han att det är dags att satsa på sig själv och njuta av livet.

mats-wernersson-6

Nu stundar många dagar på golfbanor runt om i Sverige för Mats Vernersson.

Redan som liten Påskallavikspojk var Mats Vernersson motorintresserad. Då i form av go-cart.
– Det var riktigt kul! Deltog i flera lokala tävlingar med min 100-kubikare, minns han.
1973, när Mats Vernersson var 21 år gammal, startade han sin karriär som bilförsäljare på Ekelunds bil (länets största bilföretag på den tiden). Samma år gifte han sig med sin stora kärlek – Anne från Korsvägen, Bockara.
– Vi träffades på en dans i Folkets park. Föll pladask och bröllop stundade året därefter. Det var tider det! Dröjde inte länge förrän vi fick vårt första barn, berättar han.
1976 började Mats Vernersson på Be-Ge Personbilar i Oskarshamn. Motorintresset hade utvecklats till en stor passion för bilar. Målinriktad som han är, passade bilförsäljarjobbet som handen i handsken.
– Satte upp ett personligt mål i huvudet varje dag jag åkte till jobbet. Det krävs ett sådant driv för att kunna prestera på en hög nivå. Är en person som älskar utmaningar och särskilt att utmana mig själv hela tiden för att bli bättre och bättre.
Med runt 8 000 sålda bilar i Oskarshamnsområdet är Mats Vernersson en riktig monstersäljare.
– Har sparat kopior på alla ordersedlar i en pärm där hemma, men som jag nu gjort mig av med när jag ska gå i pension. Varje order är en nöjd kund. Tyckte att det var roligt att kunna gå tillbaka och se vad bilarna kostade en gång i tiden. Till exempel har vi kampanjpris på Volkswagen Golf- kombi just nu för 175 000 kronor. 1984 kostade den 49 900 kronor, säger han och fortsätter:
– Priserna följer ju såklart inflationen men bilarnas utveckling har också gått i rasande fart. De senaste åren har tekniken utvecklats något enormt – snart kan bilarna mer än vad förarna kan.
Efter en kortare session som platschef på Smålands Motor, återvände Mats Vernersson till Be-Ge Personbilar som försäljningschef i augusti 2014. Vid årsskiftet lämnar han över facklan till efterträdaren Peter Ek.
– Det är väldigt roligt att få avsluta där jag började. Har trivts väldigt bra på Be-Ge genom åren. Men nu ska det bli skönt att ta hand mer om mig själv och min hälsa. Som pensionär tänker jag motionera mera, spendera mycket tid på golfbanan och njuta av livet tillsammans med Anne, våra tre barn och sju barnbarn. Blir nog en och annan tur med min vita Golf Alltrack.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Mats Vernersson

Ålder: 64 år
Bor: I Rödsle, Oskarshamn
Familj: Frun Anne, tre barn och sju barnbarn
Bilar: En Golf Alltrack och en Saab cabriolet Drömbil: Porsche 911 cabriolet
Fritidsintressen: Gå på hockeymatcher, spela golf och umgås med vänner
och familj

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.