Inget julstök med catering

Slipp stressen med maten på julafton och/eller nyårsafton. I stället kan du lägga tiden på nära och kära.
Lösningen är enkel: catering!

– Började med catering på julafton förra året och det blev en omedelbar succé. Vi levererade julbord till över 100 personer! Förhoppningsvis blir det ännu mer i år, säger Henrik Nilsson, ägare till restaurang Fingerkroken i Oskarshamn.
Janssons frestelse, prinskorvar, kött- bullar, olika sillar, julskinkan… Listan kan göras lång. Det är mycket att förbereda inför varje julafton. Och inte nog med det – julklappar ska inhandlas, granen fixas och hemmet pyntas. Ibland räcker helt enkelt inte tiden till.
– Det blir alltid så mycket att göra i sista sekunden. Kände att vi ville ge något tillbaka till våra kunder och då kom idén med catering av julbord upp, säger Henrik Nilsson.
Fingerkroken står för de traditionella rätterna i ett svenskt julbord, inklusive tre-fyra egengjorda sillar.
– Använder oss av recept från våra mammor och mormödrar, som vi sedan förfinat och gjort till våra egna. Vi vill nyttja det gamla, traditionella som fungerat i alla år. Då skapar vi ett julbord av hög kvalitet som alla tycker om, säger Henrik Nilsson.
Kunder behöver då bara laga sina sedvanliga specialiteter.
– Valde faktiskt catering till min egen familj förra julen. Svärmor ville göra sin speciella blomkålsgratäng, så det fick hon förstås. Alla var väldigt nöjda med maten! Och inte blev det en massa över heller.
För Henrik Nilsson själv är det Janssons frestelse som är favoriten. Men så är potatisen också närproducerad, från Axelssons i Aby utanför Mörlunda. De olika sillarna går inte av för hackor, de heller.
– Älskar sillturen. Särskilt Fingerkrokens citronsill. Det är en självklarhet för oss att göra vår egen sill, då blir den allra godast och som vi vill ha den!

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.