Drömboendet med den rätta känslan

Upplev Franska Rivieran – i Oskarshamn. Bovieran, en unik boendeform för den som är 55+, imponerar stort med sin grönskande vinterträdgård som erbjuder sköna upplevelser året runt.

– Det är ett tryggt och bekymmersfritt boende, exempelvis för dem som tröttnat på att bo i hus. Den härliga miljön och atmosfären i den gemen- samma trädgården gör Bovieran till ett speciellt ställe att bo på. En leverantör sköter vinterträdgården med växter från hela världen och ett smart fläktsystem gör klimatet behagligt. Som lägst under vintern blir temperaturen 10-12 grader, säger Sofie Dannevaern, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Oskarshamn.
Den gröna oasen är själva hjärtat i Bovieran. När regnet piskar på utsidan sitter du på insidan med en favoritbok och en kopp kaffe under någon av palmerna. Eller kanske med ett glas vin tillsammans med någon av grannarna under ett av de hundraåriga olivträden. Med sittvänliga soffgrupper, meditativa zoner, mysiga stigar och en utmanande boulebana finns något för alla. Helt enkelt ett boende som ger hög livskvalitet.
I Oskarshamn blir det, om allt går som planerat, 54 moderna lägenheter som omgärdar vinterträdgården i Gröndal. Alla med ljus och öppen planlösning, bra takhöjd och generösa fönster. Byggstart sker när 65 procent av bostadsrätterna är sålda. Ansvarig mäklare för uppdraget är just Svensk Fastighetsförmedling i Oskarshamn.
– Det tar lite längre tid att sälja lägenheter som inte är byggda ännu, men intresset har varit stort sedan start. Vi har till och med fått samtal från intressenter på Gran Canaria. Det är tydligt att konceptet med Bovieran har slagit väl ut i andra städer runt om i Sverige och ryktet spred sig snabbt att det finns planer att bygga i Oskarshamn, säger Sofie Dannevaern.
Några som tagit beslutet att köpa är paret Roy och Marianne Nilsson. Så fort de fått definitivt besked när byggnationen startar, påbörjar de förberedelserna att sälja sitt hus i Svalliden.
– Vi längtar som bara den. Barnen har flyttat ut för länge sedan och huset är för stort. Istället vill vi njuta av pensionärslivet! Bovieran verkar helt fantastisk, säger Roy Nilsson som varit tillsammans med sin Marianne i snart 60 år (!).
Faktum är att paret varit och hälsat på hos några goda vänner som bor i Bovieran i Falkenberg. Eftersom alla bovieror byggs på samma sätt och med samma koncept; gemenskap, glädje och trygghet i fokus, vet paret med andra ord precis hur betagande atmosfären är.
– Vi blev förtjusta så fort vi satte vår fot i vinterträdgården. Det var så välkomnande på något sätt. Folk satt i smågrupper i grönskan och hade det allmänt trevligt. När vi tog vårt kaffe under träden plaskade det så fint i fiskdammen intill, säger Marianne.
När paret sedan fick veta att Bovieran skulle byggas i Oskarshamn, fanns ingen tvekan. De var några av de första som anmälde sitt intresse till Svensk Fastighetsförmedling.
– Bovieran är drömboendet för oss, helt klart. Vi har varit ute på platsen Solvändan i Gröndal och granskat noga med tumstock. Vet redan hur vi ska möblera lägenheten in i minsta detalj, säger paret med ett stort leende.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Fakta Bovieran
Bovieran är för dig som är 55+ som vill bo i en växtrik miljö med behagligt klimat och sköna upplevelser året runt. Totalt byggs 54 lägenheter, med priser på 1 534 000- 2 254 000 kronor. Alla har två eller tre rum och storleken varierar mellan 64 och 87 kvadratmeter. Månadsavgiften ligger på 3 302-4 773 kronor och då inkluderas värme, VA, digital-tv (grundutbud), parkering med motorvärmare, trädgårdsmästarskötsel av vinterträdgården, alla gemensamma utrymmen, gästlägenheten och bastun.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.