För en bättre livskvalitet

Träningspassen på Friskvårdshuset betyder så mycket mer än bara träning för Fia Lodge. För henne innebär de en bättre livskvalitet. Med 40 pass i veckan finns det också flera som passar henne som handen i handsken.
– Träningen är ren och skär glädje för mig, säger hon.

Emily Rubin är delägare till Friskvårdshuset och håller även en hel del pass.

Fia Lodge har tränat på Frisk­vårdshuset de senaste 17 åren och kan inte tänka sig ett liv utan regelbunden träning.
– Har alltid hållit i gång så långt jag kan minnas. Red häst när jag var mindre och sedan tio år med jijutsu. 1999 fick jag nys om Friskvårdshuset och sedan dess är det runt fem pass i veckan som gäller, berättar hon.
Att kunna släppa jobb och vardag för en stund, är guld värt för många. Särskilt när träningen ger så mycket mer tillbaka i form av energi och stadigare muskulatur. Faktum är att man faktiskt orkar mer på både arbete och fritid.
– Så är det verkligen. Jag har mycket mer energi för alla saker i livet och känner mer glädje. På jobbet blir det mycket tid framför datorn och då kommer träningen väl till pass. Har även tagit PT­-timmar (personlig träning) hos Leo Zalli på Friskvårds­huset och han gav mig många bra övningar jag kan göra hemma, säger Fia Lodge, som jobbar som planerare på Be­Ge Industri i Oskarshamn.
Friskvårdshuset har ett fullt utrustat gym, fördelat på två plan. Alltifrån en stor konditionspark med crosstrainers, löpband och roddmaskiner till fria vikter. Självklart finns kettlebells, boxningssäckar och romerska ringar.
För Fias del är det Friskvårdshusets stora utbud av pass som lockar mest.
– Bara älskar yogan. Smidighet samt fysisk och mental styrka på en och samma gång! Den funktionella träningen är också superbra för kroppen. Går även ofta på step och aerobics, säger hon och fortsätter:
– Har bara så roligt varje gång jag kommer hit. Det är därför jag aldrig bytt gym sedan jag började för 17 år sedan. Jättefina lokaler, trevlig personal som får en att känna sig välkommen och ingen press på passen att man måste prestera på en viss nivå – alla tränar efter sin förmåga. Det känns faktiskt som att Friskvårds­huset har blivit ett andra hem för mig.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Fakta Fia Lodge
Ålder: 60 år
Bor: På Mysingsö
Familj: Sambon Richard, sönerna Sebastian, Lucas och Albert, barnbarnet Maximilian och hunden Holly
Gör på fritiden: Tränar (nästan jämt), pysslar i trädgården eller promenerar med hunden

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.