Ännu fler laddstolpar med OskarshamnsEl

Oskarshamn Energi går i bräschen och installerar flertalet laddstolpar till elbilar runt om i kommunen. Dessutom bygger bolaget en ny biogastankning i Mönsterås för bilar och bussar.

– Det händer mycket under 2017, säger marknadschefen Hans Johnsson.
Oskarshamn Energi har nyligen vunnit en upphandling med Kalmar länstrafik, KLT, vad gäller att leverera biogas till deras bussar.
– Jättekul förstås! Men det inne­bär också att vi för första gången i bolagets historia etablerar oss utanför kommunen. Mönsterås anses av KLT vara det mest strategiska läget för buss­tankning i regionen, förutom Kalmar och Oskarshamn. Möjligheten för privatpersoner att tanka biogas kändes som ett naturligt steg för oss att ta och vi börjar bygga den redan nu i sommar för att bli klara i höst, fortsätter Hans Johnsson.
Även i Oskarshamn händer det saker. Den gamla bussdepån på Primovägen i industriområdet byggs om för buss­tankning med biogas.
Men det satsas även på andra klimatneutrala bränslen. Oskarshamn Energi bygger under året upp infra­struktur för laddstolpar på strategiska platser i kommunen.
– Det måste finnas laddstolpar för att folk ska köpa elbilar. Vi går i bräschen för detta och tanken är att det ska byggas ytterligare laddinfrastruktur under 2018.
Självklart består elen i laddstolparna av lokalt producerad OskarshamnsEl. Första steget blir att bygga fler ladd­stolpar i Oskarshamns centrum, bland annat fyra uttag vid järnvägsstationen, två vid Arena Oskarshamn och två vid Stora torget. Dessutom ska orterna Kristdala, Fårbo och Påskallavik få varsin semiladdare.
– Eftersom tiden inte är mogen för att bestämma hur betalningen ska gå till, blir laddningarna gratis året ut, medde­lar Hans Johnsson.

Text: Kristin Ekstrand

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.