Roliga sportlovstips för barnfamiljen

Skridskoåkning, ridning, bågskytte eller äventyr i simhallen? Sportlovet har mycket att erbjuda runt om i Oskarshamns kommun!
Håll utkik efter fritidskontorets sportlovsprogram – där finns alla aktiviteter listade, stora som små.

Jonas Ström och Erika Sander på fritidskontoret tipsar om aktiviteter under sportlovet.

– Det är under vecka 8, sportlovs­veckan, möjligheten finns att testa på allt möjligt som rör fritidslivet och även till viss del kulturlivet. Extra aktiviteter, chans att prova på olika sporter och en massa annat roligt för barn och ungdomar erbjuds, säger Jonas Ström, fritids­konsulent på fritidskontoret.
Alla 3 200 elever i förskoleklass till årskurs 9 får ledigt den 20-­26 februari, vilket är ett ypperligt tillfälle att umgås med familjen och utforska aktiviteter på hemmaplan. Det finns också ett stort utbud att välja mellan. Något som fritidskontoret samman­ställt i sitt traditionella sportlovs­program.
– Det brukar vara väldigt uppskattat av barn och föräldrar. Kommer ihåg när jag var liten och fick den i skolan, var helt perfekt när vi funderade på vad vi skulle hitta på under sportlovet, säger Erika Sander, assistent på fritidskontoret.
Föreningar och organisationer har själva anmält till fritidskontoret vilka aktiviteter just de erbjuder denna vecka. Och faktum är att det finns väldigt mycket att välja på!
Simhallen i sig har förstås öppet och kommer även ha sin uppskattade hinderbana i vattnet, Twin Track. Utanför, i Idrottsparken är det allmän­hetens skridskoåkning på bandybanan. BK Bore i Figeholm erbjuder också skridskoåkning för allmänheten på Kjellskulle och likaså Misterhult AIS som spolar is på skolgården. En annan rolig vinteraktivitet är slalomskidåkning och pulkaåkning på Hjortberget i Oskarshamn. Här går det även att hyra skidutrustning. För den som är mer intresserad av längdskid­åkning görs spår av SOK Viljan vid klubbstugan i Hycklinge (om snö finns).
– Men det blir inte bara vinter­betonade aktiviteter! Möjligheten finns att prova på olika sorters inomhussporter, så som karate och ju­jutsu, tipsar Erika Sander.
Eftersom många aktiviteter är på dagtid, kanske inte föräldrarna kan vara med. Ett förslag är att fråga mor-­ eller farföräldrarna eller någon annan släkting. Många föreningar har prova på-­dagar och vem vet – kanske blir det starten till ett nytt intresse hos barnet.
Några av dessa föreningar är Oskarshamns Ridklubb som erbjuder ridning, Skogens IF som har bågskytte, Craftstadens IBK innebandy, Fige­holms och Oskarshamns skyttefören­ingar luftgevärsskytte, Oskarshamns Squashklubb squash och Oskarshamns Tennisklubb tennis.
Dessutom håller fritidsgårdarna öppet, även den nystartade i Kristdala. Kulturhuset har blandade aktiviteter, Stadsbiblioteket likaså. Sagabiografen håller extra bioföreställningar. Det tillfälliga leklandet på Oscarsgymnasiet lär nog locka en del barn denna vecka!

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Daniel Svensson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.