Zana siktar på drömjobbet

En stark vilja och ambition kan uträtta mycket. Det vet 27-åriga Zana Eliassi. Han började sin bana på Swedbank i Oskarshamn som sommarjobbare. Nu har han fast jobb och har precis påbörjat trainee-utbildningen för att bli företagsrådgivare!

Johan Lundström, bankchef på Swedbank i Oskarshamn, välkomnar tillbaka medarbetaren Zana Eliassi som fått erbjudandet att läsa till företagsrådgivare via Swedbanks egen trainee-utbildning.

– För oss är det viktigt att låta ungdomarna utvecklas och Swedbank är ett bra företag att växa i, både som anställd och kund, säger Johan Lundström, bankchef i Oskarshamn och fortsätter:
– Zana har varit jätteduktig under sina tre år här och på kontoret i Emmaboda, där han jobbat med rådgivning till privatkunder. Så när han sökte en av de nio traineeplatserna kändes det verkligen som handen i handsken!
Swedbanks trainee-utbildning pågår under ett år och Zana Eliassi kommer att utföra den på plats på Oskarshamns-kontoret. Något han verkligen ser fram emot.
– Var på det klara med vad jag ville redan när Johan anställde mig som sommarjobbare – jag ville bli företagsrådgivare! Och nu kan den drömmen bli sann. Ska bli intressant att få vara med och bidra till företagens utveckling framöver, säger han.
Zana Eliassi har en kandidatexamen i ekonomi från Linnéuniversitetet med inriktning på just företagsekonomi. Han fick fast jobb på Swedbanks kontor i Emmaboda direkt efter sommarjobbet och vikariatet på Oskarshamns-kontoret 2014-2015 och har arbetat där sedan dess. Den 19 januari började han sin efterlängtade trainee-utbildning.
– Det känns riktigt kul att vara i Oskarshamn igen. Känner till marknaden här och alla gamla kollegor har verkligen välkomnat mig tillbaka. Det är nästan som att jag aldrig varit borta, säger Zana Eliassi och ler.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

ZANA ELIASSI
ÅLDER: 27 år
BOR: I Kalmar
GÖR: Läser till företagsrådgivare på Swedbank
FAMILJ: Flickvännen Azhin
GÖR PÅ FRITIDEN: Lirar fotboll, umgås med vänner och gymmar när tid finns

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.