Bröllop vid havet

En bröllopsfest med boende – precis vid havet. Tillsammans blir Badholmen Restaurang och Hotel Corallen en fullträff för blivande brudpar.
– Och det behövs bara en enda kontakt, säger bröllopsplaneraren Sofia Ekh.

Badholmen Restaurang och Hotel Corallen erbjuder bröllopspaket med mat, dryck, boende och fotograf. Allt börjar med ett personligt möte med Badholmens Sofia Ekh och Mats Segerström.

Precis vid hamninloppet ligger Badholmen Restaurang, vackert beläget på en liten ö med en gångbro från Brädholmen. Här serveras vällagad mat från grunden, med noga utvalda, säsongs­betonade råvaror av hög kvalitet – lunch som middag.
– Vi inspireras av den marina omgivningen och vill ge varje gäst en gastronomisk matupplevelse, säger Mats Segerström, restaurangchef på Badholmen, och nämner att restau­rangen även i år är med i den ärofyllda restaurangguiden White Guide.
Evenemang och konferenser för större sällskap arrangeras på Bad­holmen, som ofta är anlitat för sin långa erfarenhet och breda kompetens inom området. Sedan en tid tillbaka har restaurangen också blivit mycket populär vad gäller bröllopsfester.
– Många bröllopspar attraheras av Badholmens unika läge och goda mat, men även smidigheten. Här får de allt som behövs genom en enda kontakt: festlokal, mat och service. Dessutom har vi boende, både på Badholmens övervåning och på Hotel Corallen som vi också äger, säger Sofia Ekh.
Best Western Hotel Corallen ligger som bekant också vackert beläget vid vatt­net i Oskarshamn. Förutom en mysig frukost eller brunch med havsutsikt dagen efter bröllopet, finns både boende till gästerna och bröllopssvit för brud­paret. I den stämningsfullt utsmyckade sviten väntar rosblad på sängen, en stor bukett rosor att ta med sig hem, mousserande vin, exotiska frukter och chokladdoppade jordgubbar. Ett dopp i jacuzzin med utsikt över Blå Jungfrun kan vara skönt och avkopplande efter en dag fylld av aktiviteter.
– Hela bröllopspaketet med middag, boende och frukost bokas med fördel via mig. Vid mindre bröllop kan vi ordna bröllopsmiddagen även på Hotel Corallen, säger Sofia Ekh.
För bröllopsmiddagar av normalstorlek eller större rekommenderas dock Bad­holmen, som har plats för fler. Det stora konferensrummet med fönster mot havet förvandlas då till en rymlig och ljus festlokal. Här finns oändliga möjligheter att duka vackert och skapa en magisk stämning.
– Många tycker om att använda våra runda bord med vita linne­dukar och servetter. Personliga dekorationer ordnar brudparet själva. Vi gör också plats för underhållning i form av liveband till exempel om detta önskas, säger Sofia Ekh.
Menyn sätts tillsammans med brud­ paret i god tid innan den stora dagen, tillsammans med Sofia Ekh och Mats Segerström. Förslag på två menyer i olika prisklasser presenteras, båda menyerna med tre val av förrätter, tre val av huvudrätter och tre val av efter­rätter. Det finns också bufféer och olika sorters dryckespaket.
– Menyerna är absolut inte ristade i sten, vi tillgodoser personliga önske­ mål så långt det går. Gör alltid vårt yttersta för att leva upp till parets förväntningar och göra bröllopsdagen till en av de bästa dagarna i deras liv. När menyvalet är gjort erbjuder vi provsmakning för brudparet.
För dem som vill ha middagen på en annan plats, erbjuds också catering. Badholmen samarbetar även med foto­graferna på ctfoto och hjälper gärna till att boka ett möte med dem.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.