Tipp topp till bröllopet

Uppsatt eller utsläppt hår – det är frågan.
Trender i bröllopsfrisyrer är svåra att urskilja numera, i stället är det brudens personliga tycke som råder till största del. På frisörsalongen Tipp Topp finns expertisen, både för bröllopsfrisyren och sminkningen.

Smack! En ordentlig puss från pojkvännen Filiph Engsund, som konstaterar att ett frieri kanske snart borde äga rum.

– Vi gjorde otroligt många bröllops­frisyrer förra sommaren. Som frisör är det också extra kul med just bröllopsfrisyrer, det är lite utöver det vanliga, säger Melanie Ågren, som driver Tipp Topp.
– Det är också en väldigt speciell dag för kunden – kanske den vikti­gaste dagen i livet! Då är det väldigt roligt att få förtroendet för något så viktigt som frisyren, fyller frisör­kollegan Nathalie Olsson i.
Allt börjar med att kunden kommer in för en konsultation på salongen. Konsultationen ska helst vara så nära bröllopsdatumet som möjligt.
– Annars finns det risk att man hinner ångra sig flera gånger om! Bra är också om kunden tar med bilder och annan inspiration, så att det blir precis så som hon vill ha det, säger Nathalie Olsson.
Under konsultationen testas bland annat olika lockar och håret sätts upp på prov. Även sminket provsätts om detta önskas.
– Konsultationen ingår alltid i slutpriset. Då tipsar vi också om olika saker, så som att ha en tröja som inte dras över huvudet på själva bröllops­dagen. Det går jättebra att sätta på sig klänningen här efteråt, vi har omklädningsrum på nedre plan. Nor­malt tar alltihop runt två­tre timmar, inklusive sminket som antingen frisören eller vår hudterapeut Josefine Harrysson utför, säger Melanie Ågren.
Utmaningen är att få till en bröllops­ frisyr som håller hela dagen. Ibland kan ju vigseln hållas utomhus och håret utsätts för både väder och vind. Regeln är: ju stramare frisyr, desto bättre håller den.
– Stramare, mer klassiska frisyrer är på väg tillbaka känns det som. Förut var det väldigt lösa frisyrer som gällde. Samtidigt är det väldigt svårt att spå trender för just bröllops­frisyrer, det är väldigt mycket brudens egna smak och tycke som styr. Flera vill gärna ha en kombination av upp­satt och utsläppt, säger Melanie Ågren och nämner att accessoarer så som tiaror och slöjor ser ut att bli hett igen inför sommaren 2017.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.